Foto: Shutterstock
Katra mājās ir kāds plaukts vai atvilktne, kur glabājas tīrie dvieļi, galdauti vai citas tekstilijas, taču bēda tāda, ka ar laiku kaut kas no audumiem var sasmakt, un tas tikai tāpēc, ka glabātuvē nepietiekami cirkulē gaiss.

Tekstiliju glabāšana

Kur un kā vislabāk glabāt tekstilijas, kādus knifus ievērot, lai viss allaž smaržotu kā tikko izmazgāts, atklāj ''Apartment Therapy''. Viens no pamatnoteikumiem ir vietas izraudzīšanās dažādu audumu glabāšanai. Tālākais, tumšākais kakts skapī nav tā labāk izraudzītā vieta, jo gaiss plauktam nepiekļūst un gribot negribot ar laiku salocītie audumi sasmaks. Ideāli apstākļi tiks nodrošināti, ja lielākā plauktā saliksi dažādus grozus un tajos iegulsi salocīto veļu. Tādējādi gaiss piekļūs arī apakšā noguldītajiem palagiem vai dvieļiem. Grozi ir pateicīgs risinājums arī tādēļ, ka viss glabātais saturs ir pārredzams un nevajadzēs izkraut visu plaukta saturu, lai tikai atrastu vajadzīgo.

Ja šāda priekšrocība nav pieejama, raugies, lai plaukti būtu bieži vēdinātā vietā. Kā alternatīvu metāliskiem groziem var izmantot pītos groziņus, kas arī noteikti būs pateicīgi ar to, ka groza saturam labāk piekļūs gaiss, kas nav mazsvarīgi, lai audums nesasmaktu. Svarīgi arī plauktus nepiebāzt ar tekstilijām un vienuviet glabāt līdzīga auduma lietas, piemēram, dvieļus vienā plauktā, kokvilnas palagus otrā, bet satīna pārvalkus vai sintētiku prom no pārējā.

Ņem vērā! Svarīgi ik pa laikam visas tekstilijas pārcilāt, lai audumi izvēdinās. Nereti apakšā noglabātie dvieļi, palagi vai galdauti sasmok, jo ilgi nav vēdināti.

Nekādā gadījumā plauktos neliec līdz galam neizžāvētus palagus, dvieļus vai citas tekstilijas – mitrums būs ļoti laba augsne pelējumam, radot nelāgu smaku, ar ko pievilksies tekstilijas.

Vienmēr aromātisks

Lai plauktos glabātās tekstilijas vienmēr labi smaržotu, pagatavo izsmidzināmu aromatizētāju pēc šīs pamācības vai arī iegādājies jau gatavu. Pēc gludināšanas un salocīšanas plauktos iepūt dažus pūtienus patīkamā aromāta un audums to uzsūks, vēl ilgi izdalot smaržu.

Ja netīk šis variants, var iegādāties jau gatavus vai savām rokām pagatavot smaržu spilventiņus, piemēram, ar lavandu, kas atsvaidzinās gaisu un pie viena neļaus skapī iedzīvoties kodēm, jo tām, kā zināms, netīk izteikti aromāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!