Foto: Shutterstock
Ja mājās ir trauku mašīna, netīro vakariņu šķīvju mazgāšanas darbiņš tiek noņemts no taviem pleciem. Tomēr liela daļa cīņu ar netīrajiem traukiem uzsāk katru dienu atkal no jauna, tāpēc "Apartment Theraphy" apkopojis ieteikumus, kā izmantoto galda piederumu mazgāšanu padarīt ātrāku un vienkāršāku.

Protams, stāvot pie izlietnes, var ņemt pirmo priekšmetu, kas ir pa rokai, un to mazgāt, taču darbiņu paveiksi ātrāk, ja pirms tam tos sakārtosi pēc "piederības". Tas gan nenozīmē, ka visi trauki jāsaliek gluži kā "Tetrī" viens otram virsū, taču mazgāšana ies ātrāk, ja visus dakšas un nažus saliksi vienā glāzītē, bet šķīvjus sakārtosi vienā kaudzē. Ja izlietne ir tik liela, ka tajā var ielikt pannu, to ieteicams kārtot pašā apakšā, bet, ja nē, tā mazgājama pēdējā.

Veiklas trauku mazgāšanas pamatā ir to mērcēšana. Ielej bļodā ūdeni un ieliec tajā traukus uzreiz pēc lietošanas – var pievienot arī mazgājamo līdzekli, bet lieliski derēs arī tikai silts ūdens. Pēc bļodas nav jāmeklē tiem, kuriem mājās iebūvēta dubultā izlietne, tādēļ to noteikti vajadzētu izmantot savā labā. Iepriekšēja mērcēšana manāmi atvieglos mazgāšanu, kā arī izslēgs piekaltušu trauku iespējamību, kas veicamo darbiņu krietni apgrūtina.

Liela nozīme ir arī izvēlētajam trauku mazgājamajam līdzeklim un švammēm. Nevajadzētu aprobežoties vien ar lētākajiem variantiem, kā arī tiem, kas atrodami tuvējā veikalā, jo visi līdzekļi netīra identiski. Tāpat mājās noteikti vajadzētu būt arī rīkiem, kuri palīdz izmazgāt šaurās šampanieša glāzes vai piedegušas pannas un katlus bez liekas skrāpēšanas.

Foto: Shutterstock

Mazgājot traukus, jāatceras – jo karstāks ūdens, jo vieglāk būs likvidēt netīro šķīvju kalnu. Lai rūpētos par savu roku veselību, vienmēr atceries vilkt cimdus, tādējādi arī ūdens nešķitīs tik karsts un mazgāšanas līdzekļi nenonāks uz ādas. Vēl ieteikumu sarakstā tiek minēta lustīgas mūzikas klausīšanās, jo arī tā liek rokām dziesmas ritmā kustēties ātrāk.

Runājot par skalošana, vispirms ieteicams skalot mazākos priekšmetus, lai lielākie žāvētājā neaizņemtu visu vietu un nebūtu jātērē laiks slaucīšanai (izņemot tos priekšmetus, kurus pat nepieciešams slaucīt uzreiz). Ieteicams arī neskalot katru trauku atsevišķi, bet gan nomazgāt vairākus un tos skalot pēc tam, lai lieki netērētu ūdeni un laiku.

Tāpat veiklākai mazgāšanai var noderēt arī taimeris. To var uzlikt arī intereses pēc, piemēram, uz 15 minūtēm un paskatīties, cik daudz šajā laikā paspēj izdarīt.

Starp citu, ja visi striķi trūkst un ciemiņi jau tūdaļ zvana pie durvīm, pat visu virtuvi iespējams sakārtot 15 minūšu laikā. Kā tas paveicams, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!