"Dzīvoju nomaļā vietā. Garām mājas pagalmam ir meža ceļš. Esmu sastādījusi daudz mazu eglīšu, tās ir perfektas, kuplas. Pagājušajos Ziemassvētkos man daudzas nocirta, un negribētu, lai tas atkārtojas. Ar kādu krāsu es varētu nopūst eglītes, lai krāsa nekaitētu, bet svētkiem tās nederētu? Kur tādu krāsu var iegādāties?" žurnālam "Praktiskais Latvietis" vaicā Digna no Cēsīm.

Vislabāk izmantot marķiera krāsas, kas piemērotas lietošanai celtniecībā un mežsaimniecībā. Pāris strīpu uz eglīšu vainaga varētu apturēt garnadžu vēlmi kokus cirst. Krāsas ražotāja interneta adrese ir www.motipdupli.com. Produkti nopērkami būvmateriālu vai mežsaimniecības piederumu veikalos Latvijā, piemēram, SIA "Rags" veikalā (Cēsīs, Uzvaras bulvārī 30). Krāsas – sarkana, dzeltena, zila, zaļa, oranža. Kokus ar tām var apstrādāt līdz pat -25°C temperatūrā. Noturība saglabājas līdz diviem gadiem. Aerosols maksā 6 eiro (500 ml).

Eglītes var nopūst arī ar koku marķējamo krāsu Oregon (koši oranžā krāsā). Noturīga vismaz vienu gadu, nekaitē kokiem un videi. Aerosola cena – 5,90 eiro (500 ml).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!