Foto: Shutterstock
Svētkos īpašu noskaņu rada svinīgi klāts galds, gardi ēdieni un mīļie cilvēki sev apkārt. Noskaņas radītāji ir ne tikai raibās oliņas un pūpoli vāzē, bet arī salvetes, kuras Lieldienās var salocīt arī tematiski, piemēram, zaķīša vai pavasarīgas puķītes formā.

"Tava Māja" šoreiz ir sarūpējusi padomus par to, kā gaumīgi salocīt salvetes Lieldienu svētku galdam, kas būs lielisks svētku dekors.

Salvetes zaķīša formā


Viens no svētku simboliem svētkos ir Lieldienu zaķi, kuri mēdz dārzā mazākajiem bērniem "paslēpt" olas. Tāpēc galda klājumu var papildināt arī ar salvetēm zaķīša formā, kas būs tik skaists dekors, ka būs to žēl pat izjaukt.

"Tava Māja" piedāvā divus variantus, lai izveidotu no salvetēm dekoru zaķīša formā – pirmajā variantā labāk talkā būs ņemt lielāka izmēra papīra salvetes, bet otrajā skaistāk izskatīsies auduma salvetes. Sākumā var šķist, ka šīs pamācības ir ļoti sarežģītas, bet patiesībā locīšana aizņems vien pāris minūtes. Turklāt – locīšanas darbos vari iesaistīt arī mazākos Lieldienu svinētājus, kas ar lielāko prieku vēlēsies palīdzēt radīt galda dekoru.

Video pamācībā zemāk varēs redzēt, kā soli pa solim izveidot salvešu zaķīti. Ļoti skaisti izskatīsies tieši košas salvetes, kas galdam piešķirs pavasarīgu izskatu.

Video pamācība:

Savukārt šeit vari aplūkot nedaudz vienkāršāku salvešu locīšanas metodi zaķīša formā. Šajā gadījumā salvetei viducī vajadzēs sarūpēt oliņu, kas kalpos kā "zaka seja", kā arī auklu vai lentīti, lai zaķa ausis varētu saturēt kopā . Vidū var likt ne tikai pašu nokrāsotās Lieldienu olas, bet arī šokolādes olas vai dekoratīvās. Tāpat ļoti labi uz olām izskatīsies uzzīmēta "zaķa sejiņa".

Gatavās zaķa ausis var ielikt iekšā šķīvja viducī. Starp citu, šis veids var kalpot arī kā galda kartes vai novēlējums katram viesim.

Video pamācība:

Šeit vari aplūkot "Instagram" lietotāju veikumus, kurās redzamas salvetes zaķīša formā. Kā redzams attēlā zemāk, ļoti skaisti izskatīsies, ja zaķa ausis nedaudz ielocīsi.

View this post on Instagram

A post shared by 🌿Candice | Our Cottage Home (@ourcottagehome) on Mar 25, 2019 at 4:47pm PDT

Savukārt šeit vari aplūkot, ka zaķa ausis lieliski var izveidot ne tikai no auduma salvetēm, bet arī no papīra.

View this post on Instagram

A post shared by Home Design (@jackieglassinc) on Apr 19, 2019 at 8:03am PDT


Šis arī būs ļoti vienkāršs veids, kā no salvetes izlocīt zaķīti. Šajā locīšanas tehnikā labāk izmantot liela izmēra salveti, jo no mazākas sanāks mini zaķis. Tāpat video šī salvete locīšanas beigās tiek papildināta ar dekoratīvām acīm un arī stiepli, kas kalpos kā zaķa deguns, bet bez šīm lietām var arī iztikt.
Video pamācība:

Salvetes zieda formā


Ja zaķīšu formas salvetes neiet pie sirds, tad var izveidot salvetes zieda formā, kas vienlaikus var kalpot arī kā groziņš, kur salikt olas, kas būs kā skaista dāvaniņa viesim.

Šis veids nav visai sarežģīts, bet, lai viss izdotos – seko norādēm zemāk redzamajā video! Šim salvešu locīšanas veidam noderēs gan papīra salvetes, gan arī auduma. Vien auduma salvešu locīšanas laikā palīgā būs jāņem gludeklis, lai rūpīgi nolocītu maliņas.

Video pamācība:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!