Foto: Shutterstock
Šī nedēļas nogale solās būt sausa un saulaina – vērts doties kādā ziedu un augu ievākšanas ekspedīcijā. Tā nav tikai skolasbērnu nodarbe. Arī pieaugušie var nodoties sauso ziedu hobijam, gan izgatavojot dažādas sauso ziedu un augu kompozīcijas, gan veidojot grāmatzīmes, atklātnes un pat glezniņas!

Lai sakaltētu ziedus, augus, sūnas, zariņus un citas dabas veltes, jācenšas tos ievākt sausā laikā, lai žāvējot, kaltējot un nospiežot starp lapām, tie nezaudētu formu un krāsas. Taču nav teikts, ka dabas veltes ir tikai jāpresē – ļaujot tām brīvi izžūt un sakalst, tās nezaudē apjomu, un tad iespējams radīt interesantus telpiskus mākslas darbus.

Darbošanās ar ziediem, čiekuriem, sūnām un citām dabas veltēm ne tikai nomierina un iepriecina. Pašu izgatavotās dabas gleznas var kļūt par oriģinālu interjera elementu, kā arī par sirsnīgām, oriģinālām dāvanām.

Kas zina, kā var izvērsties hobijs – ir cilvēki, kuri iemācījušies ar savu vaļasprieku pelnīt naudu, pārdodot savus darbus interneta veikalos. Ieskaties Keitas Madsas glezniņās, ko viņa izgatavojusi no sausiem ziediem. Sākotnēji viņa to darījusi savam un draugu priekam, bet nu jau viņas ziedu glezniņas nopērkamas internetā. Iespējams, Keitas darbi liks iedvesmai un fantāzijai sarosīties!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!