Foto: Shutterstock
Ja pilnīgai svētku noskaņai mājās pietrūkst vien īpašā smarža, to var izveidot, sakarsējot katliņā īstenas Ziemassvētku sastāvdaļas. Šādi pagatavota mājas smarža izkonkurēs jebkuru tualetes ūdeni un aromātisko sveci.

Patiesībā ne vien Ziemassvētkos, bet arī citās reizēs, kad gribas mājīguma sajūtu panākt ar smaržu, vērts atkārtot šo metodi. Turklāt katrā gadalaikā un svētkos var pieskaņot sastāvdaļas, tādā veidā arī pamainot smaržas nianses. Šoreiz piedāvājam ''I Heart Naptime'' pamācību, kuras īstenošanā vajadzēs nelielu katliņu, sauju dzērveņu, apelsīnu sagrieztu šķēlēs, četras kanēļa standziņas, dažas krustnagliņas, naža galu sarīvēta muskatrieksta un dažas tases ūdens. Pēc izvēles vēl var pievienot ābolu šķēles, rozmarīna vai kadiķa zariņu, papildu smaržai dažus pilienus kādu ēterisko eļļu, tāpat arī anīsa zvaigzne piešķirs īpašu smaržu.

Visas šīs sastāvdaļas jāliek katliņā un jāsilda uz lēnas uguns tik ilgi, līdz telpas ieskautas patīkamajā aromātā. Ja sildīšanas laikā šķiet, ka ūdens ir par maz, to var droši pieliet vēl klāt, galvenais, lai sastāvdaļas nesāk ''pieraut'' pie katla malām vai apakšas. Patīkami, ka smarža saglabāsies ne vien laikā, kad katliņa saturs tiks sildīts, bet arī dziestot un kādu laiku pēc tam. Šādi pagatavotu mājas smaržu var atkārtoti sildīt vismaz vienu reizi, taču smarža noteikti vairs nebūs tik intensīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!