Foto: Publicitātes attēls
Oktobris kā krūts veselības mēnesis pazīstams jau gandrīz trīsdesmit gadus. Tradīcija sākusies Amerikā, lai mazinātu saslimstību ar krūts vēzi, kā arī veicinātu izpratni par to, kā mazināt risku saslimt ar šo slimību, kādi faktori to ietekmē, kā arī veicināt izpratni par tā ārstēšanu, sniegtu atbalstu tiem, kuri saslimuši. Kopš 2008. gada arī Eiropā oktobris ir krūts veselības mēnesis. Lai sniegtu atbalstu sievietēm, kuras cietušas no krūts vēža, vairotu izpratni par tā ārstēšanu un vāktu ziedojumus, Husqvarna uzsāk īpašu kampaņu "Husqvarna pret krūts vēzi".

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Krūts slimību centrā ik gadu konsultācijas saņem vairāk nekā 2000 sieviešu. Krūts slimību centra vadītājs profesors Arvīds Irmejs atklāj, ka "Latvijā mirstība no krūts vēža ir lielāka nekā vidēji Eiropā. 2015. gadā uz aicinājumu veikt krūts mammogrāfijas skrīningu ir atsaukušās tikai 35% no visām uzrunātajām un aicinātajām sievietēm. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc Latvijā ir tik zems 0 stadijas diagnosticēto gadījumu skaits un diemžēl tik liels 2., 3. un 4. stadijā. Savlaicīgi diagnosticēta krūts vēža (1. stadijā) izārstēšanas iespēja ir 90%. Ja vēzis atklāts 3. vai 4. stadijā, tad piecu gadu dzīvildze ir no 55%–15%. Tāpēc ir tik svarīgi, lai sievietes atsauktos valsts apmaksātajai mammogrāfijas skrīninga programmai, jo izmaiņas krūtīs ne vienmēr ir sataustāmas, toties izmeklējumos redzamas un savlaicīgi diagnosticējamas." Akcijas laikā saņemtais ziedojums tiks ieguldīts Krūts slimību centra tehniskajam nodrošinājumam, lai pacientes saņemtu modernu un precīzu diagnostiku.

Husqvarna Latvija vadītājs Juris Marhilevičs skaidro, ka kampaņa "Husqvarna pret krūts vēzi" norisinās septiņās valstīs, tostarp Latvijā. Tā kā oktobris zināms kā krūts veselības mēnesis, "Husqvarna" vēlējās atbalstīt sievietes Latvijā, palīdzot veidot izpratni par slimības ārstēšanu un vākt ziedojumus, lai cīnītos ar šo slimību. Šīs kampaņas ietvaros Latvijā tiks izsolīts unikāls Husqvarna 450 ķēdes motorzāģis rozā krāsā. Izsole norisināsies Husqvarna oficiālajā Facebook lapā no 19. oktobra 14:00 līdz 21. oktobra 15:00. Piedāvāt savu likmi aicināts ikviens! Naudas summu, kas tiks saņemta par šo ķēdes motorzāģi un papildus tam dubultotu motorzāģa vērtību (1020 EUR), Husqvarna ziedos Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Krūts slimību centram.

Noslēdzoties izsolei, Husqvarna uzsāks rozā rotaļu ķēdes zāģīšu dāvināšanu pirmajiem 130 cilvēkiem, kuri apsolīs ziedot vismaz 5 EUR onkoloģisko pacientu organizācijai "Dzīvības koks", kas ir vadošā organizācija Latvijā, kas apvieno onkoloģiskos pacientus un viņu tuviniekus un kuras viens no galvenajiem mērķiem ir sniegt mūsdienīgu atbalstu sievietēm ar krūts vēža diagnozi, ieviešot un realizējot psihosociālās rehabilitācijas programmu "Spēka avots". Tā ir piecu dienu intensīva programma, kuras laikā onkologs, imunologs, uztura speciālists, fizioterapeits sniedz pārbaudītu informāciju par to, kā dzīvot tālāk, kā arī sievietes piedalās grupu nodarbībās psihoterapeita un mākslas terapeita vadībā, lai tiktu galā ar slimības izraisītajām negatavajām emocijām un lai spētu pēc akūtā ārstēšanas perioda atgriezties pilnvērtīgā dzīvē. Biedrības vadītāja Gunita Berķe norāda: "Eiropas un arī pasaules prakse pierāda, ka jācīnās ne tikai ar vēža šūnām, - ne mazāk svarīgs ir pacienta psihoemocionālais stāvoklis. Programma "Spēka avots" dod iespēju sievietēm sakārtot savas domas, rast atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem, saprast, kā dzīvot tālāk, lai atkal dzīvotu pilnvērtīgu dzīvi". Detalizēta informācija arī par šo kampaņas daļu tiks ievietota Husqvarna Facebook lapā.

Husqvarna oficiālā Facebook lapa:
facebook.com/HusqvarnaLatvija

Par Husqvarna
"Husqvarna Group" ir pasaulē lielākais ārā darbu un dārza tehnikas ražotājs, piedāvājot tādas preces kā motorzāģus, zāles pļāvējus, dārza traktorus. Tas ir arī Eiropas līderis plaša patēriņa laistīšanas preču ražošanā un viens no pasaules līderiem griešanas instrumentu ražošanā būvindustrijas nozares vajadzībām. "Husqvarna" produkcija caur izplatītāju tīkliem un vairumtirgotājiem tiek tirgota vairāk nekā 100 pasaules valstīs. 2014. gada "Husqvarna Group" tīrā pārdošanas peļņa sastādīja 33 miljardus SEK, vidējais darbinieku skaits – 14000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!