Foto: Publicitātes foto
Šī gada izstādē "Habitare" vislielāko ekspozīciju bija sagatavojis Somijas mēbeļu ražotājs "Isku". Tika prezentēti gan sabiedrisko, gan arī sadzīves un virtuves mēbeļu jaunākie modeļi.

Šogad "Isku" rūpnīca atzīmē savu 85. darbības gadadienu Lahtī (Lahti). Lai nezaudētu konkurētspēju mūsdienu tirgū, ir jārada visaugstākās klases dizaina produkti, jābūt nepārtrauktā attīstībā, un jāizmanto jauni materiāli un moderna tehnika.

Biroju, skolu un sabiedrisko ēku iekārtošanā dominē tendences, kas aicina radīt mājīgas koplietošanas telpas. Mēbelēm ir jābūt pielāgojamām atbilstoši situācijai. "Isku" produktu klāsts šīm prasībām atbilst, jo arī mājas mēbeles tiek pārbaudītas Lahti rūpnīcas testa laboratorijās.

Šajā izstādē "Isku" prezentēja divas jaunas krēslu sērijas, kas ir izgatavotas no termiski apstrādāta saplākšņa UPM Grada. Šis jaunās paaudzes materiāls ļauj ražot produktus ar mazākiem materiālu pārpalikumiem un krietni ekoloģiskāk.

Samuli Nāmankas (Samuli Naamanka) radītās krēslu sērijas "Lightness" materiālu gaisīgums un forma, ļauj krēslus sakraut un sarindot īpaši viegli, un uz tiem sēdēt ir ļoti ērti.

Antti Olina (Antti Olin) pārrunu telpu krēslu sērijas "Duo" pirmajām versijām ergonomiku piešķir UPM Grada atsperīgums. Šie krēsli ar augsto atzveltni ir īpaši piemēroti telpām, kurās valda brīvākā atmosfēra. Jaunā līmēšanas tehnika ļauj polsteri uzstādīt tā, lai tiktu saglabāta krēsla slaidā forma.

Skolās tik populārā Kaijas Ālto (Kaija Aalto) radītā akustiskā siena "Mukula" ir tikusi pie jaunām formām un krāsām. Krāsainā siena ar mini-sēdvietām piesaista pat tad, ja sēdvietas nav nepieciešamas.

Šis ir tikai viens piemērs no "Isku" aktīvās sadarbības ar dizaina studentiem nākotnes skolas vides veidošanā. Rast jaunus risinājumus palīdz ilgstoša pieredze skolu iekārtošanā.

Turpinot tradīcijas, "Isku" ir atsācis, piemēram, Kurta Hvitsje (Kurt Hvitsjö) 1955.gadā radītā krēsla "Krēsls 50" ražošanu, kas kļuva populārs tieši skolu vidē. "Habitare" izstādē šis krēsls tika izstādīts modernos melnbaltajos toņos.

No "Isku" jaunajiem dīvāniem izstādē tika izstādīts Nejas Vikstromas (Nea Vikström) dīvāns "Lumous", kas, pateicoties savam dizainam, ir piemērots lietošanai arī publiskās telpās.

Lielo izlaižamo dīvānu cienītājiem tika izstādīts jaunais Ilari Jēskeleinena (Ilari Jääskeläinen) radītais maksi dīvāns "Nordic".

Mazākām telpām ir piemērots otrs Nejas Vikstromas (Nea Vikström) jaunums - dīvāns "Yyteri".

Pievienojot dīvānam tāda paša stila pagarinājuma moduli, sēdēšana var kļūt vēl patīkamāka.

Ilari Jēskeleinena (Ilari Jääskeläinen) 2012.gadā radītā dīvānu sēriju "Inkoo" šoruden papildina jaunais "Inkoo Pro High" modelis, kura īpaši augstā atzveltne un sāni radīs lielāku privātumu, tādējādi, tas būs lieliski piemērots, piemēram, uzgaidāmajām telpām. Pateicoties tā divkrāsainajam polsterējumam, šis dīvāns ir lielisks interjera elements.

No "Isku" jaunajām kumodēm šajā izstādē tika pārstāvēts Osmo Norosa (Osmo Noro) radītās Hanko virtuvi turpinošās  mēbeles - ēdamgalds un kumodes.

Otrs no izstādes kumožu jaunumiem bija Lahti fabrikā ražotā sērija "Garda" skaistā ozolkoka tonī.

Skandināvu stilā radīto "Saaristo" skapju un kumožu sērija ir papildināta ar ēdamgaldu uz buku kājām. Šis komplekts apbur ar savām unikālajām dabas radītajām virsmām.

Veikals "Isku"
Rīgā, Brīvības iela 155/3
www.isku.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!