Foto: Publicitātes attēls
Apstrāde ar eļļu aizsargās koksni no plaisāšanas un izbalēšanas saulē un lietū.

Ar Tikkurila Valtti eļļām apstrādātas terases vai dārza mēbeles saglabāsies skaistas ilgu laiku.

Tikkurila Valtti eļļas iesūcas dziļi koksnē un efektīvi aizsargā to no mitruma, netīrumiem un UV staru iedarbības. Valtti eļļas ir izstrādātas Ziemeļvalstu klimatam un ir piemērotas terašu, dārza mēbeļu, kāpņu, tiltiņu un citu koka virsmu apstrādei ārdarbos.

Terašu un mēbeļu eļļa Valtti Kaluste- ja terassiöljy ir pieejama trīs gatavos toņos – brūnā, pelēkā un melnā. Eļļas Valtti Puuöljy un Valtti Puuöljy Akva var tonēt Tikkurila Valtti toņu kartes toņos.

Piemēroti darbarīki ir panākumu atslēga:

  • Valtti Kaluste- ja terassiöljy, brūna mēbeļu un terašu eļļa
  • Tehopesu, mazgāšanas līdzeklis terašu un dārza mēbeļu mazgāšanai pirms apstrādes
  • Birste beršanai
  • Ota
  • Rokturis-pagarinātājs, eļļošanas lāpstiņa un vanniņa krāsām

Izmantojot tonētu eļļu, jūs terasi varat pieskaņot apkārtējām virsmām.

Rīkojieties šādi:

Sagatavošanās darbam
Pirms apstrādes ar eļļu veca terase ir rūpīgi jānomazgā. Mazgājot jūs, noņemsiet iepriekšējās apstrādes pēdas, netīrumus un aļģes, kā arī nodilušas virsmas padarīsiet svaigākas un tīrākas. Izmantojot birsti garā kātā, uzklājiet Tehopesu uz terases un ļaujiet iedarboties 15-30 minūtes. Rūpīgi noberziet vai nomazgājiet ar augstu spiedienu. Noskalojiet ar ūdeni. Ļaujiet virsmai nožūt līdz nākamajai dienai.

Eļļas uzklāšana ar otu
Izmantojot otu ar rokturi-pagarinātāju, jūs varat strādāt ātri un viegli. Palieciet papīru zem eļļas bundžas, lai pasargātu terasi no traipiem. Uzklājiet eļļu vienlaicīgi uz diviem vai trīs dēļiem. Klājiet eļļu ar otu pietiekamā daudzumā, koka šķiedras virzienā, tā lai eļļa kārtīgi iesūktos. Pēc 10 minūtēm noslaukiet lieko eļļu ar sausu lupatu. Ļaujiet eļļotajai virsmai nožūt līdz nākamajai dienai.

Eļļas uzklāšana ar aplikatoru
Apstrādei ar eļļu jūs varat izmantot arī aplikatoru. Uzklāšana ar aplikatoru ir ātra, un aplikators var aizsniegt arī spraugas starp dēļiem. Noderēs arī vanniņa krāsām. Ielejiet eļļu vanniņā, iemērciet aplikatoru eļļā un nospiediet lieko eļļu. Uzklājiet eļļu plānā kārtā vienlaicīgi uz vairākiem dēļiem. Ja tas nepieciešams, pēc 10 minūtēm noslaukiet lieko eļļu ar sausu lupatu. Ļaujiet eļļotajai virsmai nožūt līdz nākamajai dienai.

Darba pabeigšana
Lai novērstu pašaizdegšanos, eļļainās lupatas iemērciet ūdenī. Noslaukiet eļļas bundžu un rūpīgi aizveriet vāku. Izmazgājiet darbarīkus ar ūdeni un ziepēm vai darbarīku mazgāšanas līdzekli Pensselipesu.

Tagad jūs varat atpūsties un baudīt vasaru uz jūsu jaunās terases un iekārtot to savā stilā. Eļļotas virsmas ir viegli uzturēt tīras. Netīrumus un putekļus jūs varat notīrīt, viegli noskalojot virsmu.

http://www.tikkurila.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!