Foto: Publicitātes attēli
Kāpēc tāds virsraksts sapratīsiet raksta turpinājumā. Kad tika piedāvāta iespēja izmēģināt jauno dzīvžogu šķēru modeli ar akumulatoru, piekritu nekavējoties.

Par to sajūsmā bija arī mana sieva Ingrīda. Atlika tikai sagaidīt brīvdienas, lai labos nodomus varētu realizēt. Svētdienas saulainais laiks lauku mājās bija kā radīts, lai beidzot realizētu iecerēto. Kā iepriekš tika ieteikts akumulatoru, drošības pēc uzlādējām.

Nolemjam sāk ar alpu jāņogas dzīvžogu. Pagājušo gadu nogriezts, nebija noformēts līdz galam kā nākas. Sieva saka: "griezīšu es, tad varēs saprast, derīgs tas aparāts sievietēm vai nē." Domāts darīts, es ķeros pie auklas un mēru nolikšanas, kā arī fotografēšanas, bet sieva pie apgriešanas. Mazliet par aparāta ergonomiku, nelielais svars iepriecinās pat sievietes. Ļoti labs līdzsvarojums, rada vienmērīgu slodzi uz abām rokām. Ļoti veiksmīgs ir loka rokturī iestrādātie trīs slēdži, kas ļauj ļoti viegli un operatīvi mainīt šķēru darbības virzienu.

Dizains lai arī nav tik ļoti nozīmīga detaļa, tomēr ir ļoti simpātisks. Darbs var sākties, lai arī bezlapu stāvoklī esošās alpu jāņogas, nav pateicīgākās testam, tomēr gods, kam gods, to saīsināšana norit ļoti raiti, arī tālākā dzīvžoga sānu malu apgriešana. Sievas sajūsma aug ar katru brīdi, jo roks nenogurst. Ar visu mērīšanu, 40 m garumā, lai arī mazais, tomēr dzīvžogs, trijos virzienos ir sakopts 30 minūšu laikā.

Foto: Publicitātes attēli

Sieva saka: "Varu uzlikt pusdienām kartupeļus vārīt un paspēt dzīvžogu apgriezt". Kā saldais ēdiens aparātam ir mūžzaļo bukšu dekoratīvā apgriešana. Šoreiz jau ar figurālu ievirzi. Pusloka forma ātri tiek izveidota kā vertikālā, tā horizontālā plaknē. Sieva ar katru kustību, izjūt sevī mostamies skulptora talantu, bukšu pudurim piešķirot ļoti dekoratīvas līnijas.

Seko paziņojums: "Gribu dārzā no dzīvžoga augiem veidojamas zaļās figūras". Prieks darboties, jebkurā virzienā, šķēres nevainojami, turpina darboties. Neaizmirstiett arī par savu drošību – brillēm un cimdiem. Secinājums: "Ja pat es varēju to visu izdarīt un rokas nesāp, tas ir lielisks instruments". Man tikai atliek piekrist un pievienot labākās bildes no šī pasākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!