Kondensāts uz logiem, ilgi nežūstošas izmazgātās drēbes, patstāvīga mitrā gaisa smaka, pelējums uz sienām – problēmas ar ko nereti saskaras dzīvokļu un privātmāju iedzīvotāji. Visas šīs problēmas var viegli atrisināt. Kā to vislabāk izdarīt, stāsta iekštelpu mitruma kontroles eksperts Rolands Lavkinaitis.

"Cilvēka organismam ir svarīgi, lai dzīvojamās telpās tiktu nodrošināts optimāls iekštelpu klimats. Palielināts mitrums telpās rada ne tikai nepatīkamas sajūtas cilvēkiem, bet arī labvelīgus apstākļus dažādu mikroorganismu (sēnīšu) attīstībai, ar laiku novājina cilvēka imūnsistēmu un nereti saasina alerģiskās slimības" skaidro uzņēmuma Oro Latvija, kas nodarbojas ar dažādu iekštelpa klimata uzlabošanas risinājumu tirdzniecību, speciālists R.Lavkinaitis.

Ar mitrumu jācīnās

Samazināt mitrumu istabās ir viegli, bet tam ir nepieciešams laiks un pareizo iekārtu pielietojums.  Laicīgi nelikvidējot mitrumu telpās, tas ne tikai negatīvi ietekmē cilvēku organismus, istabu sienas un griesti sāk pelēt, mitrums sāk pamatīgi bojāt iekšējo apdari un būvkonstrukcijas.

Kā norāda eksperts, labākais risinājums cīņā ar pārlieku lielu mitrumu ir gaisa sausinātāja izmantošana, kas savāc gaisā esošo ūdeni. Daudzi gaisa sausinātāji darbojas pēc vienota principa: gaiss tiek iepūsts iekārtas iekšpusē, strauji atdzesēts, mitrums kondensējas, sausais gaiss izpūsts atpakaļ telpā. Lai vai kā, ir svarīgi izvēlēties gaisa sausinātāju, kam ir nepieciešamā veiktspēja un papildus funkcijas.

"Kad izvēlaties gaisa sausinātāju, svarīgi ir uzzināt, cik lielai kvadratūrai tas ir paredzēts un kāda ir tā veiktspēja (savāktais ūdens litros dienā). Tad skatieties uz citām īpašībām, kas ir nozīmīgas, lai gaisa sausinātāja lietošana būtu efektīva un komfortabla: mehāniska vai elektroniska vadība, cik daudz ventilatora ātrumu ir iekārtai, kāds ir iekārtas ūdens tvertnes tilpums, vai iekārtai ir nepārtrauktā ūdens novadīšanas sistēma ar drenāžu, kāds ir iekārtas trokšņu līmenis darbības laikā u.c. - uzsver R.Lavkinaitis. Klusa iekārtas darbība ir īpaši svarīga trokšņu jutīgiem cilvēkiem, cilvēkiem, kas audzina mazus bērnus, jo gaisa sausinātājs tiek lietots ne tikai dienā, bet arī naktī, kad pat niecīgākās skaņas nereti spēj iztraucēt kvalitatīvu nakstmieru."

Pārdotākais gaisa sausinātājs Latvijā - SUPRA BTI 2

Kā norāda uzņēmuma Oro Latvija pārstāvis, klienti visvairāk izvēlas gaisa sausinātāju "Supra BTI 2", kas Latvijā ir kļuvis populārs, pateicoties tā efektīvai produktivitātei, vieglai un saprotamai iestatīšanai, automātiskai darbībai, izmaksu ekonomijai un citām noderīgām funkcijām.

"Gaisa sausinātāju Supra BTI2 var lietot jebkur, kur ir paaugstināts mitruma līmenis: dzīvojamās istabās, pagrabos, garāžās, darbnīcās, birojos u.t.t. Tas efektīvi novērš pelējuma izplatīšanos, savāc radušos kondensātu no logiem, nepatīkamo mitruma smaku un paātrina izmazgāto drēbju izžūšanu. Gaisa sausinātājs spēj tikt galā ar mitrumu 3-4 istabu dzīvoklī, bet būs efektīvs arī vienistabas dzīvoklī," uzsver R.Lavkinaitis.

Iekštelpu mitruma kontroles eksperts norāda, ka iedzīvotāji šo gaisa sausinātāju izvēlas dažādu iemeslu dēļ, bet visbiežāk - īpaši klusās darbības dēļ (to var netraucēti novietot guļamistabās) kompaktuma, vieglas un saprotamas vadības, izmaksu, automātiskas ieslēgšanās/izslēgšanās dēļ. Vēl viena priekšrocība ir tā, ka darbības rezultātā gaisa sausinātājs silda un jonizē gaisu un samazina putekļu daudzumu gaisā. Lai ar to darbotos nav nepieciešamas speciālas zināšanas - viss ātri top skaidrs un saprotams.

"Gaisa sausinātāju Supra BTI2 popularitāti un lietderību ilustrē fakts, ka arvien biežāk klienti veikalā ierodas pakaļ tieši šim modelim, ko ir redzējuši draugu dzīvokļos vai saņēmuši pozitīvas rekomendācijas tieši par šo gaisa sausinātāju. Tiem, kas meklē vienkāršu, klusu un efektīvu gaisa sausinātāju, rekomendējam Supra BTI2 gaisa sausinātāju," norāda iekštelpu mitruma kontroles eksperts.

Oro Latvija eksperti ir veikuši populārāko gaisa sausinātāju skaļuma testu. Ar tā rezultātiem var iepazīties šajā video.

Papildu informāciju par gaisa sausinātājiem sniegs Oro Latvija iekštelpu mitruma kontroles eksperts Rolands Lavkinaitis Stabu ielā 70/1, +371 254 03818, info@oro.lv, www.oro.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!