Foto: Publicitātes foto
Brīvā dabā vai vasarnīcā mēs atpūšamies no pilsētas trokšņiem un burzmas, baudot ziedu un zāles smaržu, klausoties putnu dziesmās un priecājoties par mums apkārt esošo skaistumu. Augļi un dārzeņi, ko izaudzējam savā dārzā, sniedz mums savu spēcinošo enerģiju.

Harmonisks dārza noformējums ir īsta māksla, bet skaista siltumnīca ir kā brīnišķīga rota apkārtējās ainavas dizainā.

Kā izvēlēties skaistu un izturīgu siltumnīcu? Kā orientēties plašajā piedāvājumā?

Iespējams Jūsu izvēli atvieglos mūsu padomi!

  • Izvēloties siltumnīcas, nekad nepaļaujieties tikai uz skaistiem reklāmas attēliem. Attēlā redzamā monumentālā un izturīgā konstrukcija realitātē var būt diezgan nestabila. Atrodiet laiku un aizbrauciet līdz tirdzniecības vietai, lai aplūkotu Jums iepatikušos siltumnīcu dzīvē;
  • Ņemiet vērā, ka metāla karkass kalpos jums daudz ilgāk nekā koka karkass, bet siltumnīcas lokveida konstrukcija izturēs lielāku sniega slodzi, nekā parastā "trīsstūrveida" konstrukcija;
  • Pēdējā laikā arvien pieaugošu popularitāti pelnīti sāk iekarot siltumnīcas ar polikarbonāta pārklājumu. Polikarbonāts saglabā siltumu vismaz 4 reizes vairāk nekā stikls; tam ir spēcīgs ultravioletā starojuma aizsargslānis un tas nodrošina augiem labvēlīgu klimatu. Īpašas vertikālās rievas uz polikarbonāta sienām neļauj radušajam kondensātam pilēt uz augiem, bet notecēt pa sienām.

Polikarbonāts ir pārklājums, kas neprasa siltumnīcas demontāžu uz ziemas periodu, jo tas labi iztur gan ziemas aukstumu, gan vasaras karstumu.

Izvēloties siltumnīcas, pievērsiet īpašu uzmanību polikarbonāta montāžas metodei - polikarbonāta piestiprināšana pie siltumnīcas karkasa ar skrūvēm laika gaitā var radīt mikroplaisas, samazinot tā kalpošanas ilgumu. Vissaudzīgākais veids - polikarbonāta piestiprināšana, izmantojot speciālu profilu. 

Mūsu klimatiskajos apstākļos polikarbonāta lietošanas ilgums ir 10-12 gadi.

  • Izvērtējiet siltumnīcas vēdināšanas sistēmu (kas ir svarīgs aspekts vasarā), siltuma saglabāšanas īpašības un plaisu neesamību (svarīgi pavasarī un rudenī).

Lai dārzeņu audzēšana sniegtu tikai patīkamas rūpes, Latvijas speciālisti no ražošanas centra "REMC" ir izstrādājuši un palaiduši ražošanā mūsdienīgu siltumnīcas modeli "Lauku" (REMC). Siltumnīcas ir paredzētas klientiem ar augstām prasībām attiecībā uz kvalitāti un stilu. Siltumnīcu ražošanā izmanto dārgus, kvalitatīvus materiālus un pārdomātas tehnoloģijas. Siltumnīcas arī pēc vairāku gadu kalpošanas izskatās kā jaunas, kas ir īpaši nozīmīgi teritorijās pie sakoptām mājām.

Siltumnīcas var aplūkot ražotnē uz vietas Rīgā.

Vasara tuvojas! Ir pienācis laiks audzēt veselīgus, vitamīniem bagātus dārzeņus, zaļumus un augļus!

"REMC" speciālisti novēl Jums bagātīgu ražu un siltu mājas pavardu!

Kontaktinformācija: Ražošanas energomehāniskais centrs "REMC", Rīga, Dārzciema iela 60, tel. 26016702.

Vairāk informācijas: www.remc.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!