Foto: Publicitātes attēls
Aicinām visus 13.maijā uz Nacionālo botānisko dārzu Salaspilī, kur notiks tradicionālais stādu un amatnieku tirgus "Pasaules augu diena".

Gadu gaitā Nacionālā botāniskā dārza stādu gadatirgi kļuvuši jau par tradīciju un svarīgu notikumu dārzkopju dzīvē, vienkopus pulcējot gan tirgotājus, gan pircējus no visas Latvijas. Apmeklētāji būs aicināti iepazīties ar stādaudzētavu jaunumiem, bagātināt savu kolekciju ar neparastiem augiem, iegādāties preci ne tikai dārzam, bet arī izvēlēties sev oriģinālas lietas no Latvijas amatnieku un mājražotāju piedāvājuma.

Kā ierasts, darbosies arī Nacionālā botāniskā dārza stends jeb Botāniskā dārza stādu bodīte.Sortimentā būs peoniju un citi ziemciešu stādi, interesants sīpolpuķu piedāvājums. Iegādāties varēs arī eksotiskos augļu kociņus (psīdijas, cifomandras, vīģes, kafijkokus un citronkokus). Piedāvājumā būs arī līdakastes, krāsainās fitonijas un pat ūdensaugi. Koku un krūmu piedāvājumā atradīsiet magnolijas, rododendrus, zīdkokus, burvjulazdas un pat Virdžīnijas sniegpārslu koku. Protams, plaši pārstāvēts būs vasaras puķu piedāvājums!

Paralēli gadatirgum norisināsies Vidzemes un Zemgales senioru vokālo ansambļu sadziedāšanās "Daugavs abas malas".

Ar neparastu koku un krūmu izsoli noritēs gadskārtējā labdarības akcija "Uzzied eņģeļu koks". Izsolē aicināts piedalīties ikviens gadatirgus apmeklētājs. Visi par šiem augiem iztērētie līdzekļi tiks izmantoti, lai ģimenes, kuru bērni sadzīvo ar smagām, neizārstējamām slimībām varētu saņemt visaptverošu profesionālu aprūpi mājās.

Oranžērijas semināru zālē šoreiz viesosies LU Latvijas vēstures institūta vadošā pētniece, Dr.hist. Anete Karlsone ar izzinošu lekciju par krāsu iegūšanu no augiem.

Apmeklējot gadatirgu, noteikti izmantojiet iespēju doties pastaigā pa dārza āra ekspozīciju – zied pavasara puķes, savukārt Latvijas tropu oāze – oranžērija – iepriecina ar eksotiskiem augiem.

Vairāk informācijas: http://www.nbd.gov.lv/lv/jaunumi/pasaules-augu-diena

Ieeja gadatirgū: uzrādot derīgu ieejas biļeti botāniskajā dārzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!