Foto: Publicitātes attēls
Privātmāju un īpaši dārzu īpašnieki nereti vasarās daudz laika pavada, kopjot un labiekārtojot teritoriju ap māju. Tie ir dažādi lauku darbi, dobju ravēšana, sētas sakopšana un noteikti arī zālāja pļaušana, kas apjomīgāka dārza īpašniekiem aizņem vairākas stundas vai pat visu dienu. Lai saulainās vasaras dienas varētu pavadīt atpūšoties, nevis strādājot, lielisks palīgs, kas neprasa rūpes un ļaus ietaupīt ne mazumu laika, ir robotizētais zāles pļāvējs Husqvarna Automower®.

"Husqvarna" robotizētie zāles pļāvēji Eiropas dārzos parādījās jau 1995. gadā, taču Latvijā tie ieguvuši popularitāti tieši pēdējos gados. Lai pārbaudītu robota atbilstību Latvijas apstākļiem un videi, Automower® testam līdzi seko pašmāju moderno tehnoloģiju profesionālis un tehnoloģiju bloga Kursors.lv vadītājs Kristaps Skutelis.

"Latvija robotikas jomā ir labi zināma visā pasaulē, jo mūsu robotu būvētāji regulāri uzvar pasaules līmeņa sacīkstēs. Tāpat esam pieraduši redzēt robotus arī savās mājās, piemēram, gudro putekļu sūcēju formā. Ar tiem gluži vienkārši nevienu mūsdienās vairs nepārsteigsi. Tomēr robotizētais zāles pļāvējs man ir kaut kas jauns un ar neviltotu interesi piedalos tā testēšanā. Vēlos praksē noskaidrot, cik vienkāršs un noderīgs tas ir lietošanā un vai tas var atvieglot mūsu ikdienu. Jo tas taču ir galvenais robotu uzdevums - darīt tos darbus, ko paši nevaram vai nevēlamies darīt," stāsta Kristaps Skutelis.

Husqvarna Automower® zāles pļāvēju nebaida dažādi zālāji - tas spēs darboties gan nelīdzenā reljefā, gan tādā, kurā iemitinājušies kurmji. Pie tam ir pierādīts, ka robota darbības rezultātā radītā vibrācija uz visiem laikiem padzen kurmjus no jūsu pagalma. Robotu neapturēs ne lietus, ne slapja zāle, ne karstums vai nakts iestāšanās. Turklāt, pateicoties īpaši klusajai darbībai, zāli iespējams pļaut visu diennakti, netraucējot ne saimniekam, ne kaimiņiem. Un arī par robota "uzticību" nav jāšaubās - Husqvarna Automower® neaizies pat no neiežogota pagalma, jo pirms robota ieslēgšanas apstrādājamais zālājs tiek iezīmēts ar speciāliem vadiem, kas tiek piestiprināts pie zemes ar klāt pievienotajām skavām vai ierakts zemē, iezīmējot teritoriju, aiz kuras robežām iekārta nevarēs darboties. No garnadžiem robotu pasargās skaņas signalizācija, līdzīga kā automašīnām, GPS navigācijas sistēma un PIN kods.

Par testēšanas procesu, atklājumiem un rezultātiem Kristaps Skutelis informē lasītājus sociālajos tīklos un tehnoloģiju blogā Kursors.lv. Sekojiet līdzi arī "Husqvarna" Facebook lapā!

Ievadrakstu jau iespējams lasīt šeit

Par Husqvarna
"Husqvarna Group" ir pasaulē lielākais āra darbu un dārza tehnikas ražotājs, piedāvājot tādas preces kā motorzāģus, zāles pļāvējus, dārza traktorus. Tas ir arī Eiropas līderis plaša patēriņa laistīšanas preču ražošanā un viens no pasaules līderiem griešanas instrumentu ražošanā būvindustrijas nozares vajadzībām. "Husqvarna" produkcija caur izplatītāju tīkliem un vairumtirgotājiem tiek tirgota vairāk nekā 100 pasaules valstīs. 2014. gada "Husqvarna Group" tīrā pārdošanas peļņa sastādīja 33 miljardus SEK, vidējais darbinieku skaits - 14000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!