Foto: Publicitātes foto
Cilvēku dzīve kopš neatminamiem laikiem bijusi atkarīga no uguns. Uguns sasildīja, sargāja laukus no savvaļas zvēriem un kukaiņu bariem, tā rādīja ceļu kuģiem un noklīdušiem ceļiniekiem, un līdz pat mūsdienām uz tās gatavo ēdienu. Neviens mājoklis – ne alas, ne vigvami neiztika bez uguns, un pat karaļa pilis neiztika bez krāsns vai kamīna.

Mūsdienās, lai savā dārzā atpūstos pie uguns draugu kompānijā, pirmā doma ir sakurt ugunskuru tieši uz zemes - zālājā. Pasēdēšanai draugu lokā šis nav sliktākais risinājums, bet noorganizēt pikniku pie šāda ugunskura būs neērti, kā arī tiks izdedzināts zālājs. Pēc pasēdēšanas pie ugunskura ogles būs jāapdzēš un pēc tam arī jāsavāc.

Dārza pavardi – plaša materiālu izvēle, atšķirīgas komplektācijas

Rietumu valstīs jau gadiem ilgi populāri ir gatavie āra pavardi, kas darināti no čuguna, metāla, keramikas vai akmens. Dārza pavardiem ir daudzveidīgi dizaini un dažādas cenu kategorijas, un tie ir vienkārši uzstādāmi.

Dārza pavardu var nokomplektēt visādi – ar vāku un režģi dažādu ēdienu pagatavošanai uz uguns vai ar trijkāji un režģi, tādējādi izveidojot ne tikai vietu pasēdēšanai, bet arī piknikam. Izmantojot pavardu, pelnus un ogles iztīrīt būs viegli.

Dārza ugunskuri – gan praktiski, gan dekoratīvi

Dārza un terases ugunskuri var kļūt par dārza rotu arī diennakts gaišajā laikā, jo tiem ir pievilcīgs dizains un tie ir skaisti pat bez liesmas.

Ugunskura vietas forma var būt jebkāda, ja vien tā ir piemērota mājas stilam. Tomēr no piekļuves un apkopes viedokļa ērtāks būs apaļas formas pavards ar 60 – 110 cm diametru.

Pavarda siena pasargā liesmas no vēja, notur siltumu un neļauj dzirkstelēm lidot uz visām pusēm.

Ugunskura vietas apvieno senču gudrību ar mūsdienīgu un funkcionālu dizainu, kas lieliski saderēs ar jebkuriem svētkiem, pikniku vai vienkāršu atpūtu dārzā vai jūras krastā.

Aicinām iepazīties ar ugunskura vietām un dārza kamīniem klātienē – "Averto" izstāžu zālē Priežu ielā 5, Babītē, darba dienās pulksten 9 līdz 18.

Zvaniet uz bezmaksas tālruni 80205305 un mūsu eksperti sniegs jums konsultācijas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!