Foto: Shutterstock

Piektdien, 28. maijā, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) rīko bezmaksas tiešsaistes semināru "Logi – prasības un neatbilstības", kurā varēs uzzināt ne tikai normatīvo aktu prasības logiem, bet arī citu noderīgu informāciju par to ekspluatēšanu, pārbaudi, logu marķēšanu u.c.

Seminārs no pulksten 13 līdz 14.30 būs skatāms "MS Teams" platformā. Kā informē PTAC, semināru aicināti klausīties ne tikai logu ražotāji, izplatītāji, komersanti, būvuzraugi un inspektori, bet arī arhitekti un citi interesenti.

Kā atgādina PTAC pārstāve Agnese Tauriņa, PTAC 2019. gadā sāka pastiprinātu logu uzraudzību, lai pārliecinātos par to atbilstību normatīvo aktu prasībām, tai skaitā ar logu paraugu testēšanu. Uzmanība bija pievērsta arī tam, kādu informāciju par logiem iegādes un piegādes procesā uzņēmēji sniedz patērētajiem. Uzraudzības gaitā PTAC ir konstatējis ievērojamas neatbilstības, tāpēc seminārā informēs par rezultātiem un biežāk konstatētajām problēmām. Eksperti sniegs norādes uz normatīvajiem aktiem, tai skaitā atbilstības novērtēšanu, ražošanas procesa kontroli, dokumentāciju, logu marķēšanu u.c.

Semināra programma:

  • normatīvo aktu prasības logiem;
  • uzņēmēju atbildība;
  • ekspluatācijas īpašību noturības novērtējums un pārbaude;
  • biežāk konstatētās neatbilstības.

Lai pieteiktos dalībai, organizatori lūdz reģistrēties PTAC mājaslapā šeit, savukārt te pieejama reģistrācijas anketa. Pasākuma organizatori aicina iesūtīt arī jautājums, uz ko vēlētos saņemt atbildi semināra laikā. Tos var rakstīt reģistrācijas anketā (tajā ir speciāla aile jautājumiem).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!