Foto: Shutterstock
Ne velti gan no lamināta, gan linoleja veido imitācijas, kas liek domāt, ka grīda ir no īsta koka. Koka grīdas segumam ir liela vērtība, kas prasa zināšanas gan kopšanai gan atjaunošanai.

Koka grīda, kas klāta ar biezu krāsas vai lakas kārtu, iespējams, nav tā glītākā, taču tā ir atjaunojama. Tas gan prasīs laiku un iemaņas, taču to iespējams paveikt arī iesācējiem. ''Tava Māja'' rakstu arhīvā atradām gan profesionāļu ieteikumus koka grīdas atjaunošanā, gan praktiskas pieredzes stāstu, kur viss darīts pirmo reizi, tāpēc pierāda vien, ka viss ir iespējams.

Pēc grīdas apstrādes seko lakošana, un šajā sakarā ņem vērā profesionāļa ieteikumus par to, cik kārtās laka jāklāj, cik ilgi katrai no tām jāžūst un citas būtiskas nianses. Interesantus faktus uzzināsi šajā rakstā, kur atklājam, kā rezultātu ietekmēs klāšanas virziens. Turpat arī skaidrots, kā atšķirsies dažādu veidu koksnes izmantojums.

Lai skaisti ieklātā vai atjaunotā koka grīda ilgtermiņā izskatītos kā jauna un tik drīz neprasītu klājuma atjaunošanu, svarīgi par to pienācīgi rūpēties. Nederēs kurš katrs līdzeklis, tāpat jābūt piesardzīgiem ar mēbeļu pārvietošanu. Un tikpat svarīgi, ar kādiem apaviem staigā, jo arī tie var laika gaitā sabojāt segumu. Esi saudzīgs pret rūpīgi klāto grīdu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!