Foto: Privātais arhīvs
"Nevajag stilīgās centra ēkas. Cilvēki bieži vien neapzinās, ka arī padomju laiku māju dzīvokļus var uztaisīt skaistus un vizuāli pievilcīgus," teic Dagne Puncule, kura lielu daļu pēdējo divu gadu brīvā laika pavadījusi starp špakteļlāpstām un krāsu bundžām. Viņa nav jomas profesionāle, taču entuziaste gan, tāpēc krāsošanas, vaskošanas un citus darbiņus uzņēmusies darīt pati. Tas savukārt nozīmēja biežu kļūdīšanos...

Kaut ko pārbīdīt un remontēt Dagne var katru dienu, tāpēc, šķiet, viņas remonta stāsts nebeigsies nekad – arī tad, kad visas telpas būs apčubinātas un sataisītas, viņa atradīs, ko mainīt un remontēt vēlreiz. Ja atkāpjamies no šī skatījuma, šobrīd pabeigta ir guļamistaba, viesistaba/darbistaba, koridors, tualete, balkons un teju arī virtuve. Pagājušā gadsimta vidū būvētais divistabu dzīvoklis pārsērsts līdz nepazīšanai.

Lielākais darba apjoms atlicis vannasistabā. "Tās remonts ir daudz sarežģītāks, tāpēc arī jāierēķina vairāk līdzekļu. Pagaidām man pietiek ar to, kas tur ir," atklāj Dagne. Tā kā viņu uzrunā mainīgs dzīvesveids, jaunā sieviete šajā mājoklī neplāno sagaidīt vecumdienas un pieļauj, ka varētu vēl kādu dzīvokli izremontēt no pašiem pamatiem.

Dzīvokļa bēdīgais stāvoklis pirms remontdarbu uzsākšanas.

Dagne sevi sauc par radošu cilvēku un interjera un remontdarbu pamatus apguvusi Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā. "Tur bija gan jāslīpē sienas, gan jālodē lampas, tāpēc iemācījos daudzas praktiskas lietas, kam sekoja studijas Mākslas akadēmijā. Tieši tāpēc tādas lietas kā, piemēram, sienu krāsošana šķiet vienkāršākais darbs uz pasaules. Ja arī kaut ko nesaprotu, meklēju informāciju internetā vai prasu kādam padomu."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!