Vasarā, aizvadot dienas, kurās gaiss sasila līdz +30 un vairāk grādu pēc Celsija, liela daļa noteikti sapņoja par gada auksto laiku ar zemākām un tobrīd šķietami daudz vieglāk izturamām temperatūrām. Taču, iestājoties ziemai un līdz ar to termometra stabiņam nokrītot līdz pat –20 grādu atzīmei, atkal novērtējam siltumu un vēlamies, lai miteklī tā būtu vairāk. Bet ko darīt, ja dzīvo dzīvoklī un mājas nosiltināšana no ārpuses nav apsverama iespēja, kā uzlabot mitekļa siltumnoturību?

Šoreiz skaidrojam, kā vislabāk nosiltināt dzīvokli un parūpēties par siltumnoturību miteklī ilgtermiņā. To, kādi siltināšanas darbi jāsaskaņo būvvaldē, jautājām Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta (RDPAD) Cilvēkresursu un komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību vadītājam Kasparam Līcītim, bet dzīvokļa siltināšanas jautājumos konsultēja Rīgas Tehniskās universitātes Siltuma inženierijas un tehnoloģiju katedras vadītājs profesors Anatolijs Borodiņecs.

Efektīvākās dzīvokļa siltināšanas metodes

Domājot par atsevišķa dzīvokļa siltināšanu, vispirms jāsaprot, par kādu ēku ir runa. Ja tā ir padomju laika ēka, koka paneļu māja, tad, kā norāda profesors Anatolijs Borodiņecs, siltināšana no iekšpuses būs diezgan riskanta un tehniski grūti realizējama. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!