Foto: Shutterstock
Ja esi nolēmis grīdlīstes atsvaidzināt ar svaigu krāsas kārtu, noteikti noderēs padoms, kā šo procesu atvieglot, lai nebūtu jāizmanto mazākā ota un jāvairās no krāsas nokļūšanas arī uz sienām vai grīdas.

Viss ir gaužām vienkārši – bez krāsas un otas vajadzīga līmlenta, ko uzlīmēt uz grīdas un uz sienas.
Pirms ķeries klāt pie darba, ''Simplydesigning.porch'' iesaka grīdlīstes apslaucīt ar viegli mitru drānu (iemērktu siltā ziepjūdenī) vai mitrajām salvetēm – tas ir svarīgi, citādi gruži un putekļi veidos nelīdzenu virsmu, kas būs redzama pat pēc pārkrāsošanas.

Kad līstes ir tīras un gatavas pārvērtībām, uzmanīgi uzlīmē līmlenti virs līstes un zem tās uz grīdas, lai atvieglotu krāsošanas procesu un ar krāsu nenoķepētu sienu vai grīdu. Būtiski izmantot piemērotu līmlenti – atšķiras to pielietojumi, vienas būs grūtāk nolīmēt, citas atstās līmes nospiedumus, tāpēc raugies pēc tām, kas paredzētas tieši krāsošanas darbiem. Vislabāk izvēlēties arī atšķirīgas krāsas līmlenti, lai būtu nepārprotami redzamas robežas, kur otas triepienus vairs neziest. Līmlentas uzlīmēšanā jānodrošinās ar labu devu pacietības, jo nevajadzētu atstāt tukšas spraugas vai uzlīmēt to šķībi, pretējā gadījumā krāsa nokļūs pa spraugu tur, kur nevajag.

Grīdlīstu krāsošanai izmanto otu ar ieslīpu saru daļu – tādā veidā būs vieglāk nokrāsot līstes apakšējo daļu. Ja izmantosi raupju un resnu otu, tikai apgrūtināsi sev darbu un pastāvēs lielāka iespēja noķēzīt virsmu, ko nemaz nebija plānots pārkrāsot. Ja grīdlīstes krāso oriģinālajā krāsā, var pietikt ar vienu krāsas kārtu, bet, ja pārkrāso uz citu toni, visticamāk, vajadzēs divus krāsas slāņus.

Pēc grīdlīstu krāsošanas ļauj krāsai nedaudz apžūt, lai tā nav pavisam slapja, bet negaidi arī tik ilgi, līdz krāsa izžūst pavisam. Atrodot to zelta vidusceļu starp tikko klātu krāsu un jau nožuvušu, uzmanīgi noplēs uzlīmētās līmlentas. Kāds varbūt domās, ka pēc pamatīgas nožūšanas būs vieglāk noņemt līmlenti, taču krāsa būs to piekaltējusi un līmlente var plīst un grūtāk nolīmēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!