Foto: stock.xchng
Ja esat nolēmuši uzstādīt savā vannas istabā vai citā telpā dušas kabīni, galvenais ir paredzētajā vietā izveidot pareizu ūdens novadīšanas sistēmu, pa kuru aizplūst izlietotais ūdens.

Vispirms jānoskaidro, cik garu vēlaties izbūvēt kabīnes ūdens noteku un tās izvietojumu. Dažāda veida renes ar sifonu un restītes jūs varat iegādāties veikalos atbilstoši individuālajām prasībām. Taču, lai nodrošinātu ūdens aizplūšanu vajadzīgajā virzienā, no koka līstēm var izveidot vienkāršu konstrukciju, kas palīdzēs izmūrēt vajadzīgā slīpuma dušas kabīnes grīdu.

1.Ūdens novades sistēma

Izvēloties nerūsējošā tērauda dušas kanālu ar sifonu dušas kabīnei, jāņem vērā kanalizācijas novadcaurules izvietojumu. Ērtāk ir izvēlēties dušas kanālu ar grozāmu sifonu, kas ļauj izbūvēt noteku neatkarīgi no kanalizācijas novadcaurules izvietojuma. Visbiežāk dušas kanāls tiek iebūvēts pa diagonāli virzienā uz kādu no dušas kabīnes stūriem, bet jūs varat plānot arī citādu tās izvietojumu, kas atbilstu prasībām un vajadzībām.

2.Grīdas karkass

Lai netīrais ūdens nesakrātos uz dušas kabīnes grīdas, tai jābūt slīpai apmēram 1,5 līdz 3 grādu leņķī. Kad esat nostiprinājuši dušas kanālu izvēlētajā vietā un pieslēdzis to kanalizācijas vadam, var sākt slīpās grīdas izbūvi. Lai panāktu vajadzīgo slīpumu vienmērīgu visas telpas laukumā, nepieciešams no koka līstītēm izveidot karkasu, pēc kura vadoties, vēlāk tiek ieliets grīdas klons. Vispirms ar līmeņrāža palīdzību uz sienas jāatzīmē paredzamo grīdas kontūru ar 1,5 līdz 3 grādu leņķa slīpumu ūdens noteces virzienā. Tad uz šīs kontūras jānostiprina koka līstītes visā dušas kabīnes perametrā. Perpendikulāri perametram jānostiprina līstītes, brīvi izvēloties attālumu starp tām, un jūs iegūsiet gatavu karkasu grīdai. Jo savstarpēji tuvāk novietotas šķērslīstes, jo vieglāk būs panākt vienmērīgu klona virsmu bez padziļinājuma vai izciļņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!