Foto: stock.xchng
Griestu krāsošanas rezultāti atkarīgi no tā, cik rūpīgi sagatavota krāsojamā virsma un pareizi izvēlētas krāsas. Lai rezultāts kalpotu ilgāk, noteikti vēlams griestus pirms krāsošanas noklāt ar gruntskrāsu, kas uzlabo krāsas pielipšanu pie pamatvirsmas, palielina krāsotās virsmas izturību pret slodzēm, izlīdzina pamatvirsmas iesūkšanās spēju un samazina segkrāsas patēriņu.

Nepieciešami rīki

Veltnītis

Ota

Papīra līmlenta

Špakteļlāpstiņa

Vanniņa krāsai

Smilšpapīrs

Nepieciešamie materiāli

Gruntskrāsa

Krāsa

Špaktele (tepe)

1.Sagatavošanas darbi

Griesti jāattīra no putekļiem, netīrumiem, vecās atlupušās krāsas. Netīra virsma jāapstrādā ar sārmu tīrīšanas līdzekli „Lavatio", bet pēc tam jānoskalo ar tīru ūdeni, bet pēc tam ir jāļauj tam nožūt. Lieli padziļinājumi, šuves un spraugas aizpildāmas ar tepi "Maxi Base". Nelīdzenumus jāizlīdzina ar smalkgraudaino tepi "Maxi", "Maxi Pro", "Maxi Pro Light", bet telpās ar paaugstinātu mitrumu ieteicams lietot "Maxi Aqua". Ģipša plātņu savienojuma vietas špaktelēšanas laikā jānosedz ar šuves lentēm, špaktelētās vietas jānoslīpē  un jāattīra no slīpēšanas putekļiem. Vispiemērotākā telpas temperatūra krāsošanas laikā ir +15...+18 grādi. Krāsojot siltā laikā, var atvērt logus, tomēr nedrīkst pieļaut stipru caurvēju.

2.Gruntēšana

Pirms krāsošanas ieteicams griestus nogruntēt, apstrādājos virsmu visā laukumā ar matēto ūdenī šķīstošo gruntskrāsu "Bindo Base", "Stopgrund". Mitru telpu sagatavošanai griestus ieteicams gruntēt ar "Aqua Block", kas satur pretpelējuma piedevas, bet pēc tam ar matēto ūdenī šķīstošo gruntskrāsu "Bindo Base" vai "Stopgrund".

3.Krāsošana

Griestu krāsošanai ieteicams izmantot krāsu „Innetak", tāpat piemērotas ir arī krāsas "Bindo 3", "Bindo 7", bet vannasistabu griestiem - "Bindo 20". Griestus krāso divas reizes. Pirms otrās kārtas uzklāšanas virsmai jāļauj žūt vismaz divas līdz trīs stundas, kamēr tā ir pilnīgi sausa.

Vispirms ar otu nokrāso griestu un sienu savienojuma vietas, kā arī virsmu ap lampas piestiprināšanas vietu apmēram 5 cm radiusā. Krāsas uzklāšana uz virsmas vienmēr jāsāk no loga, tālāk virzoties krītošas gaismas virzienā. Krāsa jāklāj uz virsmas gariem krusteniskiem triepieniem, pēdējie triepieni jāveic ar vienu garu veltnīša kustību, lai izlīdzinātu krāsas toni.

Informācija sagatavota sadarbībā ar "Sadolin". Tā ietver tikai ieteikumus un vadlīnijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!