Foto: Shutterstock
Ja vecais sienu krāsojums apnicis, tad laiks pārmaiņām! Ko darīt, ja iepriekš siena bija nokrāsota tumšos toņos, bet tagad ir vēlme to pārkrāsot gaišākos, piemēram, baltā? Ar "Tava Māja" padomos dalās nekustamo īpašumu attīstītāja mājokļu segmenta "Bonava Latvija" mājokļu eksperti.

Soli pa solim, kas jādara

1. "Bonava Latvija" eksperti iesaka sienu vispirms pārklāt ar gruntskrāsu. Kā skaidro speciālisti, gruntskrāsa nodrošinās jaunās krāsas labāku saķeri ar esošo krāsojumu, kā arī ļaus to paveikt ar mazāk krāsojuma kārtām. "Panākumu atslēga ir gruntskrāsa – ja tā ir labas kvalitātes un labi klājas, tad var pietikt arī ar 1–2 kārtām pamatkrāsu," tā eksperti.

2. Pēc gruntskrāsas uzklāšanas siena jākrāso ar jau parasto sienas krāsu jaunajā izvēlētajā tonī.

3. Ņem vērā, ka tumšas krāsas gadījumā varētu nepietikt ar vienu krāsas kārtu, tāpēc speciālisti mudina jauno izvēlēto krāsu uzklāt vismaz 2–3 reizes.

Nepieļauj kļūdas

Kā uzsver eksperti, noteikti nevajadzētu pārkrāsot šādas sienas bez gruntskrāsas uzklāšanas. Ja iepriekšējā pamatkrāsa ir spīdīga, tad viņi iesaka virsmu nedaudz sagatavot, lai rastos saķere, piemēram, nedaudz viegli noslīpējot virskārtu esošajai spīdīgajai krāsai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!