Foto: Shutterstock
Ja visas mājas nosiltināšana pašlaik nav pa kabatai, ietaupīt siltuma enerģijas patēriņu aukstajos mēnešos iespējams, arī nosiltinot durvis un logus.

"Delfi Plus" rakstā "Vienkārši veidi, kā ietaupīt vairākus simtus eiro. Ieteikumi apkures katlu īpašniekiem" "Enerģija G" valdes loceklis un projektu vadītājs Guntis Šantars norādīja, ka viņa pieredze liecina – visbiežāk siltums ziemas spelgonī "aizbēg" pa dažādām spraugām, kas atrodamas mājas konstrukcijā. Ja visu māju nosiltināt nav iespējams, lietderīgi būtu pārbaudīt vai mājai ir blīvi pieguļoši logu rāmji un durvis, kā arī nav acīmredzamu šķirbu citās mājokļa konstrukcijās. "Pagājušajā gadā mēs redzējām, ka, skatoties caur termokamerām, siltums iet ārā caur logiem. Lai gan logi uzlikti tikai pirms 10 gadiem, blīvgumijas tiem jau ir beigtas. Ir jādara minimālas darbības, lai siltuma zudumu nebūtu," tā Šantars.

Interesanti, ka vēl aptuveni četrus procentus enerģijas ekonomijas vari nodrošināt, iegādājoties aizkarus un žalūzijas telpām, kurām iepriekš to nebija – vakarā aizverot aizkarus, siltums no telpām neaizklīdīs.

Taču vairāk par to, ko ņemt vērā, domājot par logu un durvju nosiltināšanu, kā arī vairāk par logu un durvju apsekošanu un kopšanu uzzināsi rakstos zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!