Foto: Paula Čurkste/LETA

Līdz 2022. gada 6. maijam dzīvojamo māju īpašnieki varēs pieteikties programmai "Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums dzīvojamo māju atjaunošanai 2023. gadā", kurā varēs saņemt līdzfinansējumu vismaz 50% apmērā no projekta izmaksu kopsummas, portālu "Māja&Dārzs" informē Rīgas domes (RD) pārstāvji.

Piektdien, 22. oktobrī, RD Vidi degradējošu būvju komisija apstiprināja nolikumu programmai "Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums dzīvojamo māju atjaunošanai 2023. gadā". Dzīvojamo māju īpašnieki ar šīs programmas palīdzību pakāpeniski varēs uzlabot ēku tehnisko stāvokli un atbilstību mūsdienu tehniskajām, tostarp energoefektivitātes prasībām.

Kā skaidro RD pārstāvji, maksimālais līdzfinansējuma apjoms ir noteikts 50% apmērā no projekta attiecināmo izmaksu kopsummas. Līdzfinansējums bīstamības novēršanas būvdarbu veikšanai ir ne vairāk kā 30 000 eiro un līdz 5000 eiro attiecīgā būvprojekta izstrādei, savukārt siltināšanas projektiem ne vairāk kā 50 000 eiro būvdarbu veikšanai un līdz 1000 eiro attiecīgā būvprojekta izstrādei.

RD pārstāvji norāda, ka programma īstenojama kā divu gadu cikls, kura laikā pirmajā gadā tiek apstiprināts nolikums un vērtēti projekti, bet nākamajā gadā Īpašuma departaments ar piešķirtajiem budžeta līdzekļiem administrē iepriekšējā gadā apstiprinātos projektus.

Projektu iesniegšanas gala termiņš ir līdz 2022. gada 6. maijam, bet projektu pieļaujamības vērtēšanai papildus dokumentu iesniegšanas gala termiņš noteikts 2022. gada 5. augusts. Pieteikumus konkursam varēs iesniegt personiski RD Īpašuma departamenta Klientu apkalpošanas centrā, Kalēju ielā 10, ievērojot instrukciju par distancēšanās prasībām, vai arī nosūtot pieteikumus pa pastu, vai ar kurjera starpniecību ar norādi – RD Īpašuma departamenta Būvju sakārtošanas pārvaldei, Riharda Vāgnera ielā 5, Rīgā, LV-1050. Plašāku informāciju var lasīt šeit.

Kā informē RD pārstāvji, šogad šajā programmā tiek īstenoti pieci projekti par kopējo līdzfinansējuma summu 75 251 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!