Foto: Shutterstock

Bieži vien nepazināti pieņemam lēmumu mājokļa labiekārtošanu un remontdarbus veikt pašiem, tādā veidā ietaupot naudu, tomēr ir darbi, kurus labāk uzticēt profesionāļiem, lai gala rezultāts labāk kalpotu un padarītais darbs ilgtermiņā tik tiešām atmaksātos. Tos darbus, ko labāk nedarīt pašiem, bet uzticēt meistariem, apkopojis portāls Elledecor.com.

Telpu paplašināšana

Remontdarbos, kuros plānots paplašināt telpu vai kaut vai tikai durvju aili, nevajadzētu to darīt tad, ja nav nedz pieredzes, nedz priekšzināšanu, kā to pareizi darīt. Ja kaut kas netiks izdarīts pareizi, pēc tam būs vēl grūtāk labot kļūdu un visu vērst par labu, tāpēc sienu izlaušanas darbus tik tiešām labāk uzticēt pieredzes bagātākiem cilvēkiem.

Mēbeļu apdare

Ja tiek atjaunota kāda mēbele, tas var prasīt vairāk laika, nekā varētu domāt, jo slīpēšana, krāsošana, lakošana, žūšana, tas viss prasa laiku un dažkārt vienkāršāk to uzticēt kādam speciālistam, lai pašam atliktu laika darīt ko citu. Turklāt pašiem ne vienmēr izdodas atjaunot mēbeles tieši tā, kā gribētos vai esam iztēlojušies gala rezultātu.

Sienu apdare

Varētu gan domāt, ka tas nav nekas sarežģīts – salikt sienu apdari no reģipša plāksnēm, taču bieži vien meistari saskārušies ar to, ka nemākulības dēļ pēc tam jāiegulda vēl vairāk laika un naudas, lai situāciju vērstu par labu. Svarīgi ir pareizi izveidot apdari, tāpat kā nosiltināšanu, lai paveiktais būtu kvalitatīvi izdarīts un rezultāts ilgi kalpotu.

Paklāju pielāgošana

Ja vien tas nav dekoratīvs paklājs, kam nav nepieciešama precizitāte malu griešanā, tad paklājus, ar kuriem plānots noklāt pilnībā visu grīdas segumu, izmēru labāk pateikt profesionālim, lai tas izgriež gabalus tieši tā, lai varētu kvalitatīvi nosegt visu grīdu. Neprecīzi griezumi, neveiksmīgās daļās sagriezti paklāji var sabojāt visu iecerēto grīdas noformējumu, tāpēc plānojumu vislabāk atrādīt speciālistam.

Lamināta un parketa klāšana

Patiesībā jebkuru grīdas seguma ieklāšanu istabā labāk uzticēt kādam meistaram, jo nereti tieši pašrocīgi ieklātie segumi drīzi vien atrāda defektus – šķirbas, plaisas vai nelīdzenas vietas. Lai tas tā nenotiktu, arī šo pienākumu, drošs paliek drošs, labāk uzticēt profesionālim.

Virtuves iekārtas montāža

Nereti cilvēki iegādājas virtuves iekārtu un par montāžu nelabprāt maksā, jo uzskata, ka to var izdarīt paši, tomēr ne vienmēr tas būs tik vienkārši. Turklāt meistari to izdarīs divas, ja ne pat trīs reizes ātrāk. Un, ja rastos kādas problēmas montāžas procesā, būtu grūti saņemt kādu palīdzību.

Flīžu klāšana

Arī flīžu klāšana vannasistabā uz grīdas vai citā telpā uz sienām itin nemaz nešķiet kaut kas sarežģīts, tomēr bieži vien flīzes tiek izvēlētas nepiemērotas, izgrieztas neprecīzi, arī ieklātas nepareizi, piemēram, neievērojot nepieciešamo līmeni vai atstarpes starp flīzēm. Lai nenāktos piedzīvot sliktāko situāciju, kad flīzes jāplēš nost un viss jādara no sākuma, labāk uzreiz pienākumu uzticēt speciālistam.

Santehnikas uzstādīšana

Tiem, kam jau ir pieredze šajā jomā, iespējams, tas nesagādā grūtības, tomēr bieži vien šādi darbi nav tie vienkāršākie – kaut ko nejauši var noskrāpēt, saplēst, sabojāt virsmu vai ieplēst kādu malu, tāpēc vannas, dušas, izlietnes, jaucējkrānus vai citu ierīču uzstādīšanu ieteicams uzticēt meistariem, kas zinās vislabāk, ko un kā darīt attiecīgajā situācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!