Foto: PAA
Kā lai iekārto mazu vannasistabu - vai attiekties no vannas un ierīkot dušas stūri, vai atradīsies vieta arī veļasmašīnai, u.c.? Funkcionālas vannasistabas iekārtošana ļoti pieticīgajos kvadrātmetros ir viens no grūtākajiem jautājumiem tiem, kas mīt daudzdzīvokļu namos, kuri celti vēl pagājušajā gadu tūkstotī.

Konsultējoties ar profesionāļiem, izrādās visbiežāk noteicošie nav kvadrātmetri, bet gan telpas plānojums. Nereti gadās, ka telpām ar lielu kvadratūru ir ļoti nepārdomāti izvietotas komunikāciju pieslēguma vietas, kas apgrūtina vai ierobežo santehnikas izvietošanas iespējas, savukārt var būt vannas istaba ar nelielu kvadratūru, bet telpas plānojums ir funkcionāls, un ir viegli izvietot vajadzīgo santehniku.

Pirms vannas istabas plānošanas darbu uzsākšanas būtu jānoformulē telpā nepieciešamās funkcionālās vajadzības. Vai būs nepieciešama vanna, duša, izlietne, pods, bidē, veļasmašīna utt. Jāatceras - jo vairāk vajadzību un objektu vannas istabā, jo rūpīgāk un pārdomātāk jāizplāno telpas izkārtojums ( par plānošanas procesu jau rakstījām iepriekš).

Mūsdienās arī mazo vannas istabu īpašniekiem tiek piedāvātas visai plašas izvēles iespējas. Vannu, dušu, izlietņu, podu, vannas istabas mēbeļu un aksesuāru izvēli var veikt, ne tikai ņemot vērā objektu izmērus, bet arī to dažādos materiālus, formas, krāsas.

Speciālistu ieteikums - lai būtu iespēja racionāli plānot mazas telpas iekārtojumu un nenāktos vilties, vispirms noteikti ir jāiepazīstas ar pieejamajiem produktu izmēriem.

Devāmies pie Latvijas vannu ražotāja "PAA" pārstāvjiem uzzināt, vai ir kas tāds viņu sortimentā, kas piemērots tieši mazo vannasistabu īpašniekiem.

Ņemot vērā pieprasījumu, PAA ir izstrādājis mazo vannas istabu koncepciju, piedāvājot kvalitatīvus, praktiska izmēra vannu modeļus un izlietnes. Speciāli ir radītas vannas, kurām paredzēta vieta dušas sieniņu stiprināšanai, lai apvienotu vannas un dušas funkcijas. No ražotāja piedāvāt produktu klāsta, iekārtojot salīdzinoši nelielas platības vannasistabas, salona "Vannu Fabrika" speciālisti iesaka:

- taisnstūra lietā akmens vannu  - izmēri sākot no 150 x 75 cm (skatīt)

- stūra lietā akmens vannu - izmēri sākot no 150 x 100 cm (skatīt)

- taisnstūra akrila vannu - izmēri sākot no 150 x 80 x 60 cm (skatīt)

-  stūra akrila vannu - izmēri sākot no 154 x 100 cm (skatīt)

- vannu ar lādi apakšā, paredzēta dažādu priekšmetu glabāšanai (skatīt)

- izlietnes, kuras ir šauras, tādejādi atbrīvojot telpu - izmēri sākot no 55 x 38 cm (skatīt)

Būtiska priekšrocība, ko piedāvā PAA kā ražotājs, ir veikt lietā akmens vannu malu apgriešanu (saīsinot tās garumu) un malu noapaļošanu, lai iegūtu papildus vietu vannas istabā bez asiem stūriem (skatīt).

Absolūts vannu ražotāja PAA "bestsellers" ir izlietne Claro, kas tika radīta ar mērķi taupīt vietu mazās vannas istabās, novietojot to virs veļas mašīnas. Pateicoties vizuāli pievilcīgam dizainam (Claro ir ieguvusi dizaina balvas dažādos konkursos) un praktiskiem izmēriem (60 x 60 cm), to mūsdienās pērk ne tikai mazo vannas istabu īpašnieki - tā ir viena no pārdotākajām PAA izlietnēm gan Latvijā, gan eksporta tirgos.

Piedāvājums, kas ir pieejams santehnikas tirdzniecības vietās un salonos, norāda uz to, ka tomēr ir iespējas izveidot estētiski funkcionālu vidi, lai vannas istaba ir vieta, kur atgūt spēkus pēc saspringtās darba dienas - vienalga, cik liela būtu šī telpa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!