Foto: Shutterstock

Ja runa ir par flīzēm, tad noteikti daudziem pirmā doma prātā būs - vannasistaba. Tomēr mūsdienās arvien biežāk cilvēki izvēlas ar flīzēm noklāt ne tikai vannasistabu, bet arī citas telpas, tajā skaitā arī grīdas, jo tās ir viegli kopjamas. Iedvesmojoties no portāla "Houzz", aplūkojam, cik gan dažādi var ieklāt flīzes.

Flīžu piedāvājums mūsdienās ir tik ļoti plašs un daudzpusīgs, ka var atrast ne tikai dažādu toņu flīzes, koka un betona imitācijas, bet arī flīzes ar grezniem un smalkiem rakstiem. Iespējams, ka šie piemēri kalpos par iedvesmas avotu, lai arī savā mājoklī ienestu kādas pārmaiņas, vai arī ļaus visai drosmīgiem risinājumiem!

Melnbaltā klasika. Piekritīsiet - ar melno un balto krāsu salikumu reti var nošaut greizi. Turklāt ir tik daudz variantu, kā "apspēlēt" telpas iekārtojumā šīs divas krāsas. "Tava Māja" no pieredzes var teikt, ka pārdomāti jāizvēlas melnas krāsas grīdas flīzes, jo uz tām būs redzams ik sīkākais puteklītis vai ūdens pile.

Flīzes apkārt vannai. Vannasistabās lielākoties "neskartas" paliek vannas, proti, tās ir redzamas visā krāšņumā, tām nav īpašu aizslietņu vai paneļa, kas paslēptu vannas izskatu. Kā norāda portāls, flīzes apkārt vannai radīs luksusa un izsmalcinātības iespaidu.

Kā redzams attēlā zemāk, neparastu piemēru var iegūt, grīdas flīzes "turpinot" uz vannas malas.

Virtuves "saliņa". Lūk, piemērs, ka flīzes var ne tikai klāt uz sienām vai grīdām, bet arī citviet. Šādi varēs iegūt neierastu virtuves akcentu. Ja virtuves "saliņa" vienlaicīgi ir arī ēdamgalds, tad vēl viens ieguvums ir tieši tas, ka mājinieki ar apaviem nevarēs nošmulēt "saliņas" sānus.


Viltus "paklājs". Paklāji telpā dod omulību, bet reizēm tie ir arī nepraktiski, jo kļūst par putekļu "mākoni". Lieliska alternatīva šim būs viltus "paklājs", kas izveidots no flīzēm.


Strīpas. Tās telpai piešķirs dramatismu, kā arī iespēju izcelt kādu konkrētu stūrīti telpā. Kāpēc gan tā nevarētu būt vanna vai duškabīne?

Rotaļīgums telpā. Šo var panākt ar dažādiem flīžu rakstiem, apdari un faktūrām. Īpaši labi izskatīsies, ja telpā būs liels spogulis, kas vizuāli telpu padarīs lielāku. Tāpat ļoti liela nozīme ir apgaismojumam, kas vēl vairāk izcels izvēlētās flīzes.

Iziešana "ārpus rāmjiem" un formām. Mūsdienās arvien biežāk popularitāti gūst tieši heksagona veida flīzes, kas līdzi nes arī zināmas grūtības, jo to uzlikšana nav no vieglajām. Uz virsmām var radīt arī iespaidu, ka flīzes ir beigušās.

Var neflīzēt visu sienu, bet tikai mazu daļu, kur pastāv iespēja sienai nosmērēties.


"Ombre" tipa flīzes. Šādas flīzes viennozīmīgi lieliski izcelsies telpā, kur mēbeles ir ieturētas vienā krāsā. Reizēm "ombre" efektu ir grūti panākt ar otu un krāsu, bet to var lieliski panākt ar flīzēm!


Ja ir pietiekami liela pacietība, tad var iegādāties mozaīkveida flīzes, lai tās pa mazītiņiem gabaliņiem liktu "ombre" veidā. Protams, rezultāts būs laikietilpīgs, bet tas viennozīmīgi būs tā vērts!

Dažādas tekstūras. Ļauj telpā ieplūst oriģinalitātei un radošumam, tāpēc šim nolūkam viennozīmīgi iederēsies dažādu tekstūru flīzes. Šādi virsmai varēs piešķirt bagātīgāku izskatu un akcentu.


Cements un dabiskums. Protams, telpā glīti izskatīsies flīzes ar spīdumiņu un grezniem rakstiem, bet mūsdienīgu un industriālu izskatu telpai var piešķirt ar flīzēm, kas izskatās ar cementa pārklājumu.


Krāsaina un koša grīda. Šādas flīzes mājoklim piešķirs kripatiņu dzīvesprieka un arī oriģinalitātes. Uz šādām flīzēm arī kāds puteklītis būs nepamanāms.


Ģeometriskas formas. Ja iepriekš apskatījām heksagona flīzes uz sienām, tad no ģeometrijas nevajadzētu baidīties arī grīdas flīžu izvēlē. Drosmīga, koša un oriģināla grīda garantēta!


Īpašs simbols. Kāpēc gan ar flīžu palīdzību neizveidot sev mīļu simbolu? Tā var būt ne tikai sirsniņa, bet arī jebkāda cita forma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!