Foto: Shutterstock
Pat ja remontdarbi nav bijuši lieli, dažu caurumu izurbšana sienās var atstāt smalku putekļu nosēdumus, ko tik vienkārši ar slotu vien nesaslaucīt. Kādu pieeju labāk izmantot, lai uz grīdas, sienām un citos kaktos nebūtu redzami smalkie putekļi, noskaidro šajā padomrakstā.

Ja ar ikdienas gružiem protam tikt galā, tad ar celtniecības putekļiem ir citādāk – tie ir tik smalki, ka ar slotas sariem vien tos pilnībā nesavākt. Pēc padoma lūkojām ''Cālis'' forumā, kur vairāki pēc pieredzes atklāj labākās metodes. Vispirms jāmēģina, cik vien var, izlīdzēties ar sauso uzkopšanu. Pēc citu pieredzes vislabāk izmantot putekļusūcējus bez ūdens filtra, jo, darbojoties ar šādām ierīcēm, putekļi saķep un uzkopšana ir vēl grūtāka. Kas svarīgi, celtniecības putekļi uzkrājas ne vien uz grīdas, bet arī sienām, griestiem, plauktiem un visām iespējamām virsmām telpā, tāpēc svarīgi satīrīt visu iespējamo. Daudzi iesaka neskopoties un samaksāt profesionāļiem, lai satīra putekļus, vai arī iznomāt speciālo celtniecības putekļusūcēju – ar to krietni efektīvāk izdosies sakopt telpu.

Jāņem vērā, ka pēc remonta tīrīšana pieprasa speciālus putekļusūcējus ar labu gaisa filtrācijas sistēmu, kas aiztur pat vissīkākās putekļu daļiņas, kā arī speciālus līdzekļus, ar kuru palīdzību var satīrīt specifiskos celtniecības putekļus.

Noteikti jāņem vērā, ka ar slotu nemaz nav vērts mēģināt savākt šāda veida putekļus. Ja slaucīsi grīdu ar to, celtniecības putekļi tikai vēl vairāk izplatīsies pa gaisu, turklāt slotas sari nav spējīgi saslaucīt tik smalku substanci.

Pēc sausās uzkopšanas noteikti vajadzētu arī parūpēties par mitro tīrīšanu, izmantojot mitras drānas un mazgājamās slotas. ''Builddailys'' iesaka grīdu pārlieku neberzēt, veicot mitro uzkopšanu. Labāk ļaut grīdai nožūt un tad pēc nepieciešamības mitro uzkopšanu atkārtot.

Ja putekļi tikuši arī uz mēbelēm, šajā gadījumā izmanto viegli mitru drānu un pēc tam ar sausu pārslauki mēbeles, lai uz tām nepaliktu mitra kārta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!