Foto: Shutterstock
Vai tā būtu sienas krāsošana vai nelieli mēbeļu pārkrāsošanas darbi, apgūt jaunas iemaņas, kas atvieglotu šo procesu, nebūs lieki. Ko izmantot, lai otu krāsā neiemērktu par daudz, ko darīt ar rullīti, kamēr tiek paņemta pauze no krāsošanas darbiem, un citus knifiņus apgūsi, lasot tālāk.

Pirms jebkuras krāsas uzklāšanas uz virsmas, ieteicams ar drānu vai slotu, kurai galā uzklāta lupatiņa, virsmu noslaucīt. Tādā veidā izvairīsies no tā, ka ar krāsu sajauksies kāds gruzis, kas vēlāk piekaltīs un būs redzams. Virsmai jābūt tīrai, tad arī krāsa klāsies vienmērīgi un mazināsies varbūtība radīt kādu defektu.

Katrs, kas kaut reizi mērcējis otu krāsā, zinās teikt, ka allaž ir grūtības paņemt ideālo daudzumu krāsas, turklāt otu slaukot gar bundžas malām, krāsa pil un nosmērē grīdu. Šim nolūkam vērtīgs ieteikums – aptin bundžai gumiju, lai tā sniedzas pa vidu. Iemērcot otu bundžā, lieko krāsu būs viegli notecināt gar gumiju, nenotraipot trauka malas un nenolejot krāsu uz grīdas.

Ja krāsošanas darbiem izmanto krāsas vanniņu, tad noteikti vērts padomāt par to, lai šo rīku varētu izmantot vairāk kā vienu reizi. Lejot krāsu vanniņā, tai sakalstot, neizbēgami paliks krāsas paliekas, ko nomazgāt ar ziepjūdeni vien neizdosies. Lai aiztaupītu sev pūles krāsas nomazgāšanā, pirms krāsas ieliešanas vanniņā ieklāj pārtikas plēvi vai kādu maisiņu. Krāsa nosmērēs vien šo materiālu, vanniņa allaž būs kā jauna un pie tās piekaltušās krāsas atlekas nākamajā krāsošanas reizē nesajauksies ar citu krāsu.

Foto: Shutterstock

Skaidrs, ka vienā piegājienā visu nepieciešamo nokrāsot ir visai grūti, bet ko darīt, ja krāsošanas darbi jāatliek par dienu vai vēl vairāk? Ko darīt ar rullīti, lai krāsa uz tā jau pēc dažām stundām nesakalst? Šajā sakarā ieteicams pauzes laikā rullītim galā uzsiet maisiņu, tad tas neapkaltīs un materiāls joprojām saglabāsies mīksts. Ja krāsošanas darbi jāatliek uz ilgāku laiku, noteikti pirms tam rullīti rūpīgi nomazgā. Kā to vislabāk izdarīt, pēc padoma meklē šeit. Savukārt, kad nācies atskārst, ka rullītis pēc ilgā ''ziemas miega'' aplipis ar dažādiem gružiem, līdzēs rullītis ar līmlenti apģērba kopšanai. Ar to izdosies labi noņemt pielipušos gružus, raksta ''Buzzfeed''.

Kas attiecas uz krāsošanas otas nomazgāšanu pēc darbiem, vērtīgu padomu, kā atgūt saru mīkstumu un tīrību atradīsi šeit. Ja otu nepieciešams vien noglabāt uz kādu mirkli, līdz krāsošanas darbi tiek atsākti, šim nolūkam ''Family Handyman'' iesaka otai uzmaukt gumijas cimdu un pie kāta nostiprināt cimdu ar gumiju, lai otai netiktu klāt gaiss un sari neapkalstu.

Teju neiespējami ir izvairīties no situācijām, kad krāsa nopil arī tur, kur it kā nevajadzētu, piemēram, uz grīdas. Šādos gadījumos ieteicams nodrošināties ne jau ar papīra salvetēm (tās neko daudz nepalīdzēs krāsu notīrīt), bet gan ar mitrajām salvetēm, kas uzreiz ļoti efektīvi notīrīs krāsas paliekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!