Foto: Shutterstock
Lai piešķirtu miteklim svaigāku izskatu, ne vienmēr ir jāķeras pie apjomīga remonta. Dažreiz pietiek ar vienkāršu detaļu uzlabošanu, lai kopējais skats pilnībā izmainītos.

1. Vispirms jāatceras - lai atrastu harmoniju kādā telpā, nav nepieciešams, kā tautā saka, divriteni izgudrot no jauna, un nav jāiziet uz ekstremāliem risinājumiem. Patiesība ir tāda, ka tieši pārdomāti un vienkārši uzlabojumi ir paši optimālākie, piemēram, dīvāna un atpūtas krēslu pārvilkšana ar jaunu audumu.

2. Dzīvo mazā miteklī? Atceries, ka tādā gadījumā vienai telpai noteikti būs jāpiešķir vairākas funkcijas. Piemēram, istabas stūris var kalpot kā mājas birojs, ja to nodalīsi no pārējās telpas ar grāmatplauktu. Šādi arī iegūsi vietu savai grāmatu bibliotēkai.

3. Darba platību no atpūtas platības var vienkārši atdalīt ar aizkariem, pārbīdāmiem paneļiem vai citiem viegli pārvietojamiem interjera elementiem.

4. Mazākus priekšmetus uzglabā dabiska materiāla slēgta tipa kastēs. Arī šīs kastes var kļūt par organisku interjera elementu un varbūt pat akcentu!

5. Bērnu zīmējumi ienesīs krāsas un dzīvesprieku jebkurā interjerā - sakrāj vairākus bērnu darbiņus un piekar tos pie speciāli šim nolūkam atvēlētas sienas.

6. Arī durvis var kļūt par akcentu telpā - piemēram, uzlīmē tām fototapetes lielāka iespaida radīšanai.

7. Griesti, kas nokrāsoti bāli zilā krāsā, rada plašuma un lielākas telpas iespaidu.

8. Telpas vizuālai palielināšanai vari izmantot tapetes. Ir nopērkamas tapetes ar ornamentiem, kas istabai piedos papildus dimensiju, savukārt vertikālās svītras - augstāku griestu efektu. Arī pieliekot plauktus augstāk no zemes, liksies, ka griesti atrodas lielākā attālumā. Savukārt mīkstajām mēbelēm ir jābūt kompaktām.

9. Kvalitatīvi mākslīgie ziedi atkal atgriežas modē! Liec tos interjeram pieskaņotās vāzēs, paslēp kātus, šādi piedodot telpai jaunu dzīvību.

10. Ļoti skaisti vienmēr izskatīsies interjera priekšmeti, kas darināti no dabiskiem materiāliem vai paši ir dabas objekti. Viesistabā izvēlies koka galdu, uz kura liec māla šķīvi ar svaigiem āboliem tajā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!