Foto: Shutterstock
Nopirkt siltumnīcu nav liela māka, bet paštaisītām lietām ir cita vērtība, tāpēc soli pa solim stāstīsim, kā uzbūvēt siltumnīcu, kādu būs vieglāk uzsliet iesācējam, kā arī atklāsim, kādas nianses jāņem vērā, būvējot siltumnīcu.

Katrā kārtīgā dārzā jābūt siltumnīcai - vietai, kur pašam izaudzēt pirmos kraukšķīgos redīsus, noplūkt aromātiskās dilles, tomātus vai kraukšķīgos gurķīšus. Rakstu ciklā "Siltumnīca" stāstīsim ne tikai par to, kādu siltumnīcu izvēlēties vai kā to uzcelt paša spēkiem, bet arī skaidrosim, kā par tām rūpēties un ko tajās stādīt. Ar visiem sērijas rakstiem vari iepazīties šeit.

Jā, varbūt paštaisīta siltumnīca neizdosies ideāla, toties tās tapšanā būsi ieguldījis savas pūles, laiku, pacietību, radošumu un arī daļiņu no sevis.

Cik maksā paštaisīta siltumnīca?

Tas ir atkarīgs no vairākiem faktoriem – izvēlētās konstrukcijas, pieaicinātā darbaspēka, jo arī tam būs jāmaksā atalgojums, kā arī izejmateriāliem. Protams, summa uzreiz samazinās, ja siltumnīcu būvēsiet paši, turklāt, ja izejmateriāli jums jau ir mājās, tie nebūs jāpērk veikalā.

"35 kvadrātmetrus liela siltumnīca, ko būvējām pašu rokām, mums izmaksāja mazāk par 300 eiro. Tā kā es šogad nespēju pati notīrīt sniegu, par to parūpējās mans kaimiņš. Man viņam būs arī jāsamaksā par darbu," stāsta dārzeņkopības eksperte Mārīte Gailīte.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!