Vai zini, kāda ir viena no debešķīgākajām sajūtām pasaulē? Ieiet savā vai iespraukties kaimiņa siltumnīcā (protams, ar viņa atļauju), ieelpot silto, smaržīgo aromātu un ātri iemest mutē kādu sārtu ķirštomātiņu vai nokraukšķināt sulīgu gurķi. Jāteic gan, ka ražas baudīšana ir pēdējais solis – pirms tam jāpieliek pamatīgs stādu laistīšanas, apkopšanas un palutināšanas darbiņš. Ņemam cimdus, lejkannas, mēslojuma maisus un vērtīgu ieteikumu pavadībā dodamies stikla pilī!
Katrā kārtīgā dārzā jābūt siltumnīcai – vietai, kur pašam izaudzēt kraukšķīgus redīsus, noplūkt aromātiskas dilles, tomātus vai kraukšķīgus gurķīšus. Rakstu ciklā "Siltumnīca" stāstām ne tikai par to, kādu siltumnīcu izvēlēties vai kā to uzcelt paša spēkiem, bet arī skaidrojam, kā par tām rūpēties un ko tajās stādīt. Ar visiem sērijas rakstiem vari iepazīties šeit.
Tomāti un gurķi, nenoliedzami, ir siltumnīcu lielākie dūži, taču augiem tīkamajā vidē ražu dod arī citi – dažkārt pat eksotiskāki – gardumi, ar kuriem var palutināt garšas kārpiņas. Dārzniecības "Neslinko" saimniece Elga Bražūne norāda, ka siltumnīcās Latvijā papildus gurķiem un tomātiem izdevies izaudzēt arī dažādu šķirņu baklažānus, saldo papriku un asos piparus, bet no neparastākiem gardumiem – melotrijas, līčtomātus, momordikas un trihosandras augļus, kā arī meloņbumbierus. Daži no minētajiem "zvēriem", ļoti iespējams, ir gan ēsti, gan arī pašu audzēti, bet dažu ienākšana siltumnīcā varētu būt jaunums!