Foto: Shutterstock

Dārzu darbu aktīvā sezona vēl ir jāpagaida, bet tā vietā var radoši padarboties iekštelpās, audzējot dažādus garšaugus un arī telpaugus. Šoreiz "Tavs Dārzs" aplūko garšaugu karali – baziliku.

Baziliks mūsdienās ir ļoti lielā cieņā, jo to izmanto dažādos ēdienos. Piemēram, no tā var izveidot gardu bazilika pesto, pievienot tomātu biezzupai, pārkaisīt pāri picai un vēl daudz kur citur. Šeit vari aplūkot 10 receptes, kur lieliska piedeva būs tieši šis aromātiskais garšaugs. Šim garšaugam piemīt brīnišķīgs aromāts, kas viennozīmīgi paspilgtinās ikvienu ēdienu.

Šo garšaugu var audzēt ne tikai iekštelpās, bet arī mazdārziņos. Tomēr jāņem vērā, ka tas ir viengadīgs augs, tāpēc nākamajā sezonā nāksies gādāt jaunas sēklas, lai to lolotu par jaunu. Nereti valda arī uzskats, ka bazilikam jau nav šķirņu dažādības, bet tā nebūt nav! Bazilikam ir dažādas šķirnes, kurām ir atšķirīga ne tikai krāsa, bet arī pat garša un lapu forma. Vai zināji, ka ir pat sarkanais baziliks, citronbaziliks, kanēļbaziliks un citi?

Lūko zemāk noderīgu informāciju par bazilika audzēšanu un tā dažādajām šķirnēm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!