Diemžēl nav tā, ka vidi var piemērot telpaugam, ir tieši otrādi – augs jāpiemēro konkrētajai dzīves vietai. Ja telpa ir gaiša, saulaina, jāizvēlas konkrēti augi, kuriem tas labpatīk, bet vai istabās, kur saule tik daudz neiespīd arī piemērojama kāda zaļā rota?

Neviens nav apdalīts un arī tie, kam mājoklī ir tumšākas istabas, var atrast ko piemērotu, un nebūt nav jāsamierinās ar mākslīgajiem augiem. ''Tavs Dārzs'' telpaugu enciklopēdijā atradām pat vairākus augus, kas piemēroti tieši šādām telpām. Iepazīsties, uzzini, kā par augu rūpēties, un izdaiļo mājokli! Atceries, ka telpaugi ir pat ļoti ieteicami, jo tie attīra gaisu no dažādiem piesārņojumiem.

Vāji apgaismotās telpās labi jutīsies šādi augi – līdakaste, zāmija, spatifīla, mājas svētība, dracēna, pušķu hlorofīts un puansetija, kas ir īsti piemērota tieši šajā sezonā, kad dienas gaisma ir ļoti maz, un tas augam nodrošina arvien spilgtākas krāsas lapas. Par katru augu atradīsi gan plašāku aprakstu, gan padomus, kā tos ikdienā kopt, lai tie zaļotu ilgi un dikti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!