Foto: Shutterstock
Kā zināms, naudas koks ir viens no vieglāk audzējamiem telpaugiem, bet tas iecienījis popularitāti arī simboliskās nozīmes dēļ – kociņš pievilinot laimi un naudu. Ja esi jau šī auga īpašnieks vai gribi tāds būt, aktuāls varētu būt jautājums, kā to pavairot, gadījumā, ja naudas koks jau izaudzis gana liels.

Vislabāk augu pavairot, kad tas jau izaudzis par gana lielu augu, tāpēc pavisam nelielu stādu vēl traumēt nevajadzētu. Kas attiecas uz pavairošanai piemērotāko sezonu, Nacionālā Botāniskā dārza Oranžērijas augu nodaļas vadītāja Zane Purne atklāja, ka ar spraudeņiem naudas koku jeb portulaku krasulu varot pavairot jebkurā laikā.

Augs pavairojams ar lapainu galotnes spraudeni, kurš var būt dažāda garuma, sākot no 5-6 cm. Spraudeņus sakņo mēslotas kūdras un rupjas grants substrātā, novieto istabas temperatūrā, gaišā vietā, vislabāk uz palodzes.

Svarīgi substrātu uzturēt viegli mitru, un labāk pat, lai tas ir vairāk sauss nekā uz slapjš. Labvēlīgo apstākļos spraudeņi apsakņojas aptuveni mēneša laikā, un pēc tam augu var pārstādīt podiņā un audzēt tik lielu, lai atkal to pavairotu. Arī augu pazinēja Zane Purne atzīst, ka šis ir ļoti vienkāršs un ierasts veids, kā pavairot naudas koku.

Vairāk par paša auga kopšanas prasībām lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!