Foto: Shutterstock
Vai esi prātojis, ka no avokado kauliņa, kuru parasti nežēlojot izmetam, vai arī ananasa spurainajām lapām var izaudzēt eksotisku augu? Tas varbūt izklausās pat neiespējami, tomēr ne viens vien pierādījis, ka patiesībā katram pa spēkam īstenojams.

Izbrīnu varētu radīt ne tikai avokado un ananasa pārvērtības telpaugā, bet arī ingvera saknes iestādīšana, kas pareizos apstākļos audzēta, var vainagoties panākumiem, iegūstot jau pašu audzētu un brangu ingvera sakni. Uzmanību vērts pievērst arī padomam ar selerijas saknes ielikšanu ūdenī, jo visai drīzi varēs sagaidīt zaļumus ēšanai. Ja alksti pēc kāda eksotiska telpauga, izmēģini savu zaļo īkšķīšu māku un no apelsīna vai citrona sēkliņām izaudzē kociņu.

Jebkurš no šiem augiem prasīs īpašas rūpes, tāpēc, ja patiesi vēlies ko izmēģināt, apbruņojies ar pacietību un ievēro visas prasības. Visbiežāk eksotiskiem augiem nepieciešama silta un saulaina vieta, tas būs aktuāli jebkuram augam šajā apkopojumā. Bet nemet plinti krūmos un izmēģini veiksmi kādā no šiem eksperimentiem! Kas zina, varbūt jau pēc dažiem mēnešiem varēsi padalīties ar ''Tavs Dārzs'' lasītājiem, kā pēc šīm pamācībām arī izdevies ko izaudzēt! Atsauksmes, kā jau allaž, gaidām e-pastā maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!