Foto: Shutterstock
Ziemai atkāpjoties, pirmās dvesmas par pavasari vieš sniegpulkstenītes, kas pat par spīti sniegam spraucas tam cauri un liek domāt par tuvojošos pavasari. Taču balto ziedu zvanus var ne vien baudīt, esot ārā, bet iestādīt puķupodos, ziedkātus ielikt vāzē un rotāt tādējādi arī iekštelpas. Te būs lērums ideju, kā pavasari ienest mājoklī.

Jebkuras sniegpulkstenītes, kas braši aug ārā, var izrakt un iestādīt kādā podā. Tā kā tās pieradušas pie vēsuma, mājoklī atrodi tām pēc iespējas vēsāku vietu, un nodrošini stādu ar pietiekamu mitrumu. To būs vieglāk panākt, ja puķupoda augšpusē izliksi sūnas.

Tā kā lielākoties tās aug zālītē, kādu pulciņu pārstādi puķupodos un noliec pie parādes durvīm, uzliek uz kāpnēm, trepju telpā vai kur citur, lai pavasarīgs skats pavērtos arī redzamākās vietās.

A post shared by Åsa Frost Sweden (@asalouiise) on Mar 20, 2017 at 9:07am PDT

Visai gaumīgi izskatīsies krūzītēs iestādītas pavasara vēstneses.

A post shared by @vanila_home on Mar 21, 2017 at 12:25am PDT

Lai apstādījums dārzā neizskatītos ''kails'', apsedz zemi ar salmiem, tie arī dekoratīvi papildinās noformējumu.

Tāpat dažāda izmēra un formas groziņi ir pateicīgi sniegpulkstenīšu apstādījumiem.

Ja labprātāk izvēlies sniegpulkstenītes bez zemes, noplūcot vien ziedkātus, izvēlies gana augstu un šauru vāzi vai glāzi, kur tās izkārtot.

Lieldienām tuvojoties, var izmantot tematiskos olu trauciņus, kuros labi izskatīsies gan iestādītas, gan ūdenī iemērcētas sniegpulkstenītes.

Tā kā piemeklēt atbilstoša izmēra traukus sniegpulkstenītēm ir visai grūti, jo smagie ziedu zvani liek kātiem noliekties, var izmantot martini kokteiļglāzi.

A post shared by Alina (@_alyalechka_) on Mar 20, 2017 at 2:17pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!