Foto: Shutterstock
Vīna pudeļu kolekcionāriem un vīna baudītājiem piedāvājam lielisku ideju, kā realizēt korķus telpaugu audzēšanai. Ideja ir pārāk vienkārša un pārāk skaista, lai tā netiktu īstenota, tāpēc izmanto šo pamācību un radi ko neparastu!

Nepieciešamais dekorācijas izveidei:

  • Vīna korķi
  • Karstā līmes pistole
  • Magnēti
  • Smilšaina augsne
  • Augi pēc izvēles (vislabāk derēs sukulenti)
  • Nazis (ieteicams izmantot steika nazi ar rievotu asmens galu)

Buzzfeed

Vispirms izgreb iekšpusi vīna korķiem ar naža palīdzību. Neizgreb tos pilnīgi līdz apakšai, lai pa otru galu nekas neizbirtu cauri. Pietiks, ja korķa iekšpuse paliks aizpildīta aptuveni vienu ceturto daļu no kopējā korķa garuma. 

Buzzfeed

Izmantojot līmes pistoli, pielīmē magnētu katram korķim, lai tos varētu pēc tam piestiprināt pie ledusskapja vai kādas citas virsmas. Ja nevēlies tos piestiprināt ar magnētiem, vari tos iekarināt striķos – tādā gadījumā ir jāizgrebj nelieli caurumi diega ievēršanai.

Buzzfeed

Ar karotes palīdzību iepildi augsni katrā korķī.

Buzzfeed

Iespraud katrā korķī izvēlēto augu tā, lai tas stingri turētos un sakne būtu pietiekami dziļi augsnē.

Kad korķi ir iepildīti, vari tos piestiprināt pie ledusskapja vai iekarināt sev vēlamā vietā. 

Padoms! Tā kā sukulentiem nav nepieciešama regulāra aplaistīšana, tad tas attiecas arī uz šo dekoru, taču ik pa laikam, kad augsne ir pavisam izžuvusi, ieliec korķus mērcēties kādā ūdens traukā, un pēc tam ļauj liekajam šķidrumam notecēt. Ņem vērā, ka vīna korķi ļoti labi uzsūc mitrumu, tāpēc šajā gadījumā laistīšana būs jāveic retāk, nekā ierasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!