Foto: F64
Trešdien Latvijas Dabas muzejā atklāta ikgadējā izstāde "Orhideju rotaļas interjerā", kurā var apbrīnot savvaļas orhideju bioloģisko daudzveidību, baudīt augu speciālistu radīto šķirņu un hibrīdu ziedu fantastisko krāsu un smaržu burvību, kā arī aplūkot daudzus citus eksotiskos augus. Ekspozīciju varēs aplūkot līdz 1.jūnijam.

Par izstādes vadmotīvu šoreiz izvēlētas orhideju "rotaļas" interjerā, līdzās augiem "rotaļājas" dizaineres Jekaterinas Malginas un Leļļu Mākslas muzeja mākslinieču Ināras un viņas meitas Santas Liepas darinātās lelles. Orhideju šarmu izceļ Raunas Lauktehnikas metāla dekoratīvie izstrādājumi mājai un dārzam, bet salona Studio Monaco un dizaineres Ievas Caunes noformējums izstādei piešķīris mājīgumu un vieglumu.

Apmeklētājiem iespējams konsultēties pie pieredzējušiem orhideju audzētājiem, kuri labprāt dalās savā pieredzē eksotisko augu kopšanā un audzēšanā un atbild uz interesējošiem jautājumiem.

Izstādē piedalās arī Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociācijas (LOEADA) ilggadējie partneri Egidiuss un Skaisti Pranaitis no Lietuvas, izrādot neparastu, retu orhideju sugu un šķirņu ziediem. No 22. līdz 24. maijam izstādē būs apskatāms arī ekskluzīvs orhideju piedāvājums no Vācijas, ko sarūpējis Franks Roellke.

Sestdien, 31. maijā, plkst. 12.00 Bulduru Dārzkopības vidusskolas bioloģijas skolotāja Gunta Jēkabsone uzstādies ar lekciju "Latvijas savvaļas orhidejas", bet svētdien 2. stāva izstāžu zālē plkst. 12.00 notiks LOEADA meistarklases orhideju pārstādīšanā. Lekciju un meistarklases var apmeklēt ar attiecīgās dienas izstādes ieejas biļeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!