Foto: Shutterstock
Teju visiem telpaugiem labai pašsajūtai nepieciešama saules gaisma, kas ziemas periodā ir gaužām maz, turklāt sākās apkures sezona, kas visbiežāk rezultējas ar sausu gaisu mājoklī. Lai brīdī, kad aiz loga viss ir drēgns un skumjš, mājās plauktu dzīvība, telpaugus nepieciešams palutināt, nodrošinot nepieciešamo aprūpi un lieki netraucējot ar nevajadzīgām darbībām.

Apkures sezonā augi priecāsies par gaisa mitrināšanu. Viens no visvieglākajiem veidiem ir laiku pa laikam augu aprasināt ar ūdeni – šim nolūkam derēs kāda pudele ar pulverizatoru. Taču jāņem vērā, ka ne katram augam šāda pieeja derēs, tādēļ vispirms sameklē informāciju par konkrēto augu un tikai tad ķeries klāt darbiem. Ja nu šī metode neder, ir gana daudz veidu, kā citādāk gaisu darīt mitrāku. Viens no tiem – uz radiatora novietot mitrus dvieļus vai trauku ar ūdeni, kuram lēnu garu iztvaikot. Ar vēl citām metodēm iepazīsies šajā "Delfi" rakstā.

Nereti mājās un dzīvokļos ar centrālapkuri ziemas laikā istabas ir ļoti siltas, tādēļ jāizvēlas augi – siltummīļi! "Māja&Dārzs" noskaidrojis, ka izcili piemēroti telpaugi šādām telpām ir Ķīnas roze, skaistnātre, dīfenbahija, singonija, aglonēma, tilandsija un nefrolēpe. Kā par siltummīļiem pienācīgi parūpēsies, uzzināsi, klikšķinot šeit.

Viens no grūtākajiem darbiņiem kā ziemā, tā vasarā ir laistīšana, jo dažkārt šķiet – jābūt zīlniekam, lai saprastu, cik daudz padzerties vajag katram mājās plaukstošajam zaļumam. Un tik tiešām – cik augu, tik daudz arī prasību šajā jautājumā, tādēļ portāls "Māja&Dārzs" rakstā "Paraugstunda telpaugu laistīšanā: dažādi veidi un principi pareizai augu kopšanai" vienkopus apkopojis svarīgākos ieteikumus, kas, iespējams, palīdzēs arī tev atšifrēt sava auga prasības.

Savukārt rakstos turpinājumā uzzināsi vērtīgu informāciju par auga miera perioda nozīmīgumu, kas nereti ir tieši ziemas periodā, kā arī mēslošanas gudrības un to, kā apkarot kaitēkļus, kas visbiežāk augiem uzbrūk tieši tad, kad ārā plosās drēgnums un vēsums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!