Foto: DELFI
Kamēr vēl var, izmantojam šo laiku, lai baudītu aromātisko hiacinšu burvību. Veikalos iegādātās hiacintes podiņos parasti ilgi nevar tajos uzglabāt, jo zieda kāts ir smags un agrāk vai vēlāk tas noliecās. Kā uzglabāt hiacintes, lai tās neliektos un slietos uz augšu?

Mazie un seklie podiņi lai paliek piemērotākiem stādiem, jo hiacintēm nepieciešams kaut kas stabilāks. Protams, var iespraust kādu mietiņu līdzās sīpolam un apsiet ap kātu aukliņu vai caurspīdīgo žilku, taču daudz skaistāk tie izskatīsies bez jebkādiem papildinājumiem.

Ideju par hiacinšu novietojumu dziļos traukos vai burkās var attiecināt gan uz stādiem, gan grieztajiem ziediem, jo arī tiem ir tendence liekties.

Lai izveidotu hiacintēm pienācīgu pasniegšanu, izmanto stikla burku, stikla trauku, lielos svečturus un jebko citu, kura augstums un tilpums ļauj realizēt ideju. Šajā gadījumā tiek izmantoti dekoratīvie stikla trauki, kas ir ļoti universāli ziedu dekorācijām, sveču pasniegšanai, saldumu uzglabāšanai un pat boles pasniegšanai dārza ballītēs.

Ieber stikla traukā augsni stādiem (kaut vai to pašu, kurā tikuši iestādīti sīpoli), iestādi sīpolus, pilnībā tos neaprokot, un tad gar malām izkārto sūnas. Sūnas ir lielisks materiāls, ko izmantot mitruma saglabāšanai un hiacintes to noteikti novērtēs, turklāt, tās lieliski papildina kompozīciju un palīdz noturēt stabilāk salīdzinoši mazos sīpolus. Augstā traukā hiacintēm būs daudz vieglāk atrādīt savu skaistumu un noturēt smagos ziedkātus. Un pat tad, ja tie nedaudz atlieksies, malas ir pietiekami augstas, lai kāts neielūztu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!