Dīfenbahija ir iecienīts telpaugs ar grezni zaļām lapām un to var bieži sastapt uz mūsu palodzēm, bet lielāki eksemplāri grezno arī plašākas sabiedriskās telpas. Kā par šo grezno telpaugu pareizāk rūpēties, lai tas vienmēr kupli zaļotu?

Kā žurnālam "Ievas Māja" stāsta ziedu salona "Ansis" vadītāja un bioloģe Ilze Šulce, dīfenbahija ir ātraudzīgs un viegli kopjams un audzējams kallu dzimtas augs. Tas ļoti mīl gaismu un tas labi jutīsies un labi apgaismotas palodzes vai loga tiešā tuvumā. Protams, karstie pusdienas saules stari tam nepatīk. Mājā ieteicams izvēlēties austrumu pusi, turklāt augs pēc iespējas jāsargā no caurvēja. Arī pie radiatoriem ziemas laikā dīfenbahiju novietot nevajadzētu, jo gaiss tur būs par sausu.

Dīfenbahijai jāizvēlas piemērots pods - lai nav par lielu vai mazu. Tā, piemēram, mazu augu nevajadzētu stādīt pārāk lielā podā, jo saknes ir proporcionālas augam, bet augsne laistot sablīvējas, tāpēc šim augam ar laiku sākt pietrūkt gaisa. Un dīfenbahijai ļoti nepatīk smaga augsne. Auga lielās unn skaisti zaļās lapas norāda, ka šis telpaugs bagātīgi un regulāri jālaista. Tomēr tas dažreiz pacietīs arī sausuma periodus, šajā laikā gan auga attīstība apstāsies. Ja pamani, ka auga lapas sāk kļūt dzeltenas un birt, tā ir pazīme, ka mitruma augam ir krietni par maz.

Šo zaļo telpaugu droši pa laikam var apsmidzināt ar ūdeni, lapas noslaucīt ar mitru drāniņu, un pat "nodušot". Pēc šādas dušas gan augu nekādā gadījumā nedrīkst likt karstos un tiešos saules staros, jo tad lapas uzreiz "apdegs".

Arī mēslojums būtu jāizvēlas tāds, kas paredzēts augiem ar zaļām lapā. Bet dīfenbahiju apgriežot vai pārstādot noteikti jāvelk cimdi - augs ir indīgs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!