Foto: Shutterstock
Brūnie māla puķupodi nav tie nepievilcīgākie, tomēr laika gaitā tie apnīk un gribas ko jaunu, it īpaši, ja tie neiederas interjerā. Pirms izmet tos un aizstāj ar jauniem, aplūko šīs idejas – varbūt kāda iedvesmos pārvērtībām.

Māla podiņi ir ļoti pateicīgi apgleznošanai, turklāt paša mākslinieciskā artava tos padarīs oriģinālus un neatkārtojamus.

A photo posted by Maceta Café (@macetacafe) on Nov 29, 2016 at 1:48am PST

Vispirms nokrāso podiņus baltus, kārtīgi nožāvē, aptin ar līmlentu zonu, kuru vēlies saglabāt baltu, bet nenoklāto nopūt vai nokrāso ar citu krāsu, piemēram, zelta, un tie iegūs pavisam jaunu veidolu.

Arī puķupodi ir visai piemēroti mākslinieciskām nodarbēm – pludini uz tiem krāsas, apglezno, aplīmē un visādi citādi izrotā apnikušo puķupodu.

Kad nokrāsoti ar speciālo tāfeles krāsu, uz podiņiem ar krītu varēs atstāt dažādus uzrakstus, piemēram, ar nozīmēm, kas tajos aug, ja tie ir garšaugi.

A photo posted by Channe © (@by_mama_c) on Nov 25, 2016 at 5:08am PST

Glazētie puķupodi ir visai pateicīgi apzīmēšanai ar flomāsteriem – izmēģini!

Ne vienmēr puķupodiem jābūt vienādiem. Izmanto vienus krāsu toņus, bet ar zīmējumiem droši variē, lai tie ir saskaņoti, bet tajā pašā laikā katrs atšķirīgs.

A photo posted by Pınar ÖZER (@pinarozerart) on Nov 22, 2016 at 11:12am PST

Skaisti izskatīsies ar trafaretiem krāsoti puķupodi, atstājot skaistus zīmējumus dekoratīviem nolūkiem.

Uzklāj uz puķupoda līmi, pēc tam foliju vai zelta papīru un pielipini to. Tas nekas, ka izveidosies kāda kroka, tas noformējumu padarīs šķietami oriģinālāku.

A photo posted by Sally (@petal.and.bow) on Nov 21, 2016 at 8:28am PST

Bērni būs pateicīgi par iespēju savas mākslinieciskās dotības paust ne tikai uz papīra, tāpēc iedod tiem krāsas un ļauj ar pirkstiem apgleznot puķupodus, kā vien tīk. Pēc tam to nopūt vai nokrāso ar laku, lai krāsa labāk saglabātos.

A photo posted by @ampereofficial on Nov 21, 2016 at 5:50am PST

Ja nu tomēr nevienas pārvērtības nav patikušas, bet esošais puķupoda veidols nemaz neiet pie sirds, ieliec to kādā dekoratīvā sainītī. Tas var būt adīts, tamborēts, sašūts no ādas vai auduma – izskatīties oriģināli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!