Foto: Shutterstock
Vai tās būtu siltās biroja telpas vai istaba mājās, telpaugi ir jāpiemēro pēc labvēlīgajiem augšanas apstākļiem, tāpēc siltummīļiem jāizvēlas šādi augšanas apstākļi, bet augiem, kam labpatīk ēnainas vietas un vēsums, gluži pretēji apstākļi. Lūk, daži telpaugi, kam patiks atrasties uz dienvidu puses palodzes vai arī siltās telpās!

Augi – siltummīļi

Visgaišākā vieta vienmēr būs dienvidu pusē, taču arī dienvidaustrumu un dienvidrietumu puses palodzes būs pieņemamas siltummīļiem un mitro tropu augiem. Ja vēlies savā mājoklī šajās debespusēs novietot telpaugus vai arī izvēlēties kādu zaļo dzīvību darba telpās, kas ir labi apsildītas, tad zini – Ķīnas roze, skaistnātre, dīfenbahija, singonija, aglonēma, tilandsija un nefrolēpe būs piemērota izvēle.

Augšanas apstākļi

Kas attiecas uz piemērotiem apstākļiem augšanas periodā, tad jāpievērš pastiprināta uzmanība tam, lai ļoti siltās telpās augiem ik pa laikam norasinātu lapas. Lai arī šie augi ir siltummīļi, tiem nepieciešams mitrums, tāpēc līdzās var nolikt kādu lēzenu trauku ar ūdeni, lai gaiss būtu ar paaugstinātu mitrumu. Nekādā gadījumā nevajadzētu podu turēt ūdenī, citādi saknes izmirks un sapūs. Visiem šiem augiem ir viena prasība – tiem regulāri jātīra lapas. Tāpat augi jāuzmana no kaitēkļiem, ja nu tomēr pamanītas kādas pazīmes, uzreiz ar mitru lupatiņu nejaucēni jānoslauka. Tikai tad, ja ar to nav līdzēts, var izmantot kādus līdzekļus, taču vispirms vienmēr jācenšas tikt galā vien ar to noslaucīšanu, visbiežāk tie atkārtoti vairs neuzrodas.

Miera periods

Lai arī šie augi mīl gaismu un siltumu, arī tiem nepieciešams miera laiks, kad tos nedrīkst pārstādīt, mēslot un pārlaistīt, tāpēc nevajadzētu augiem liegt to dabisko dzīves ritmu. Miera periodā šiem augiem nepieciešama temperatūra +18 līdz +20 grādu robežās. Laistīšanai jābūt mērenai, turklāt jāizmanto nostādināts ūdens istabas temperatūrā. Šajā periodā jāatceras, ka laistīt par maz būs labāk nekā par daudz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!