Foto: Shutterstock
Parastie māla podiņi vairs nešķiet skaisti un gribas telpaugu oāzi pasniegt radošāk un interesantāk? Lūk, piedāvājam lieliskas idejas, kā izmantot dažādus priekšmetus telpaugu stādīšanai, turklāt šādi pasniegti tie noteikti sev pievērsīs daudz vairāk uzmanības!

Ja krājumos ir māla podiņi, nebūt nevajag tos izbrāķēt, tie noderēs oriģinālam un stilīgam telpaugu noformējumam. Māla podiņus vari nokrāsot ar tāfeles krāsu un tad aprakstīt ar krītiņiem, piemēram, uzrakstot telpauga nosaukumu. Māla podiņus var krāsot arī dzīvespriecīgākos toņos, pieskaņojot tos interjeram. Eleganti izskatīsies, ja aplīmēsi tos ar jūras akmentiņiem, mežģīņu audumu vai kādu citu interesantu materiālu. Interesants rezultāts izdosies, ja puķu podu nokrāsosi vienā krāsā, piemēram, baltā, tad apgriezīsi otrādi un no pamatnes daļas liesi kādu citu krāsu, piemēram, melnu. Šāds nolijušas krāsas efekts izskatīsies ļoti interesanti, turklāt nevienam citam nebūs tieši tāds puķu pods. Starp citu, māla podiņus var arī mākslinieciski apgreznot ar dekupāžu vai nopūst ar zelta, vai sudraba krāsas aerosolu.

Jebkuru jau esošo puķu podu var pieskaņot ziemas sezonai, noklājot to ar līmi un tad aptinot apkārt dziju, sākot no lejas uz augšu, vai arī otrādi. Skaisti izskatīsies arī uzlīmēts audums, piemēram, lins vai vietām pielīmēti tamborēti dekori.

Foto: Shutterstock

Kas attiecas uz pavisam citādiem puķu podiem, vari ļauties fantāzijai un izmantot teju jebko, ko nav žēl sasmērēt ar augsni. Tās var būt vecās tējas servīzes, piemēram, tasītes, kurās skaisti iestādīt sukulentus, vai arī lielāka tējas kanna. Tāpat kāds antīks katliņš vai piena kanna iederēsies virtuves telpaugiem. Vai esi iedomājies, ka skārda bundžas no pārtikas produktiem var izmantot kā pamatu elegantiem puķu podiem? Nokrāso to ar kādu krāsu vai aplīmē ar kādām uzlīmēm, un izmanto neparastākam noformējumam.

Lielākai telpaugu kompozīcijai vari izmantot dziļāku katlu, kur iestādīt vairākus vai vienu lielāku telpaugu. Katls iederēsies uz virtuves palodzes vai galda vidū, savukārt kāds seklāks un mazāks spainītis labi izskatīsies vannasistabā vai uz kāpņu malām.

Starp citu, kā pamats puķu podiem var būt arī tukšās krāsu bundžas. Tas nekas, ka šie spainīši vai bundžas notecējušas ar krāsu, tieši tas noformējumu padarīs mākslinieciskāku.

Foto: Shutterstock

Ja nu tomēr gluži jaunu puķu podu veidot negribas un pārstādīt telpaugu ne tik, tad noformē interesantāk jau esošo. Apsien tiem lentītes, notin apkārt zīdpapīru vai cepamo papīru, lai izskatītos, ka augs aug turziņā.

Tiem, kam luste radoši darboties, var izveidot iecerēto formu puķu podam pats. Atliek vien nodrošināties ar betona masu un formu, kur izliet formu. Tādā veidā var veidot gan lielākus, gan mazākus puķu podus.

Arī stikla burkas, kas pilni krājumi plauktos, var būt noderīgas puķu podiem. Caurspīdīgas, aplīmētas, apzīmētas vai kā citādāk izgreznotas, tās noteikti noderēs arī šādām reizēm.

Dažas idejas iedvesmai:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!