Foto: Shutterstock
Iegādājoties kādu sukulentu podiņā, visai ātri var nākties atskārst, ka ar vienu ir par maz un gribas vēl dažus, lai izveidotos kolekcijas cienīga oāze. Ir vērts izmēģināt spēkus sukulentu pavairošanā, kas nemaz nav tik sarežģīti, turklāt tādā veidā būsi ietaupījis līdzekļus, lai tā vietā iegādātos varbūt kādu citu augu.

Ja esošajam sukulentam nejauši nolauzta kāda lapiņa, nesteidz to izmest, bet izmanto apsakņošanai un sukulenta pavairošanai. Ja lapiņa vai zariņš nav pats nolūzis, izmanto asu nazi vai dārza šķēres, ar kurām to paveikt. Nogrieztā auga daļa ir spraudenis, kuru pēc tam pienācīgi jāapkopj, lai no tā izaugtu jauns augs.

Sukulentu spraudeņus var likt gan zemē, gan traukā ar ūdeni, lai tas apsakņotos. Ja izmanto zemi, tad noteikti speciālo, sukulentiem paredzēto substrātu, pretējā gadījumā tas labi neaugs pēc apsakņošanās, norāda augu kopšanas speciālisti ''Succulents and Sunshine''.

Ūdenī liekot, spraudenis apsakņosies ilgāk, jo te no svara arī tas, cik gaišā vietā novietots, taču šādi spraudenis ilgu laiku var kalpot arī kā aksesuārs, jo glīti izskatīsies glāzītē, pudelē vai citā traukā. Apsakņošanai ūdenī svarīgi ūdeni ik pa laikam nomainīt, lai tajā neveidojas baktērijas. Savukārt substrāts ik pa laikam jārasina, un šim nolūkam noderēs pudele ar pulverizatoru.

Kolīdz spraudenim parādījušās saknes, stādi to piemērotā substrātā un ļauj no nelielā stādiņa izaugt jau varenam sukulentam.

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!