Foto: Shutterstock
Varētu domāt, ka bez eglītes nav nekā aktuālāka svētku sezonā, taču bez tās māju var rotāt vai kādu apdāvināt arī ar citiem simboliskiem Ziemassvētku augiem, piemēram, puansetiju.

Eglīte ir skaista un noteikti simboliskākā Ziemassvētkiem, taču, ja gribas ko paliekošu mājās arī pēc aizvadītajiem svētkiem vai vēlies sagādāt kādu augu mājas noformēšanai, iekļaujoties svētku tematikā, noderēs šis apkopojums ar šīs sezonas aktuālākajiem augiem un to kopšanu.

Vispopulārākais starp ierindotajiem telpaugiem varētu būt puansetija, kas sastopama teju katrā mājā. Arvien biežāk plašajā piedāvājumā var atrast ne vien dažādu toņu sarkanās puansetijas, bet arī maigi rozā, kremkrāsas un pat sniegbaltas. Augs ļoti skaisti papildinās svētku noformējumu, taču, lai tas būtu ilgdzīvotājs, jāievēro vairāki būtiski priekšnosacījumi, sākot ar temperatūru, beidzot ar laistīšanu. Lai arī ir iespējams augu saglabāt un košo lapotni vērot arī nākamajā gadā, Latvijas universitātes botāniskā dārza telpaugu speciāliste Ingūna Gudrupa neiesaka paļauties uz to, un tomēr augu iegādāties vienai sezonai, jo jābūt lielām zināšanām par to, kā izdabāt augam. Starp citu, speciālistes ieteiktos augus, ko dāvināt un no kuriem varbūt izvairīties apdāvināšanai, lasi šeit.

Bez puansetijas iederēsies ciprese, kas gluži kā neliela eglīte rotās telpas, tāpat arī mandarīnu koks ar mazajiem augļiem ir piemērota zaļā rota. Savukārt no grieztajiem ziediem izvēlies hipeastru uz biezā, zaļā kāta, kas iespaidīgi izskatīsies lielā, masīvā vāzē, bet, ja gribi ar to ilgāk rotāt māju, izvēlies to kā stādu podiņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!