Foto: DELFI
Šobrīd ziedu salonu un vairumtirdzniecības bāžu piedāvājumā parādījušies pirmie pavasara vēstneši podiņos – prīmulas, hiacintes, narcises un citi mazie stādiņi, kas sparīgi aug un izkrāšņo pelēcīgo ziemu. Var, protams, stādus atstāt tajos pašos podiņos, taču tiem, kam patīk oriģinalitāte, piedāvājam izveidot šādu kompozīciju bļodiņā.

Kompozīcijas izveidei nepieciešams:

  • Bļoda vai trauks;
  • Puķu stādi pēc izvēles – hiacinte, narcise, prīmula, alpu vijolīte u.c.;
  • Sūnas.

Veidojot šo pavasarīgo kompozīciju, priekšrocība ir tā, ka nav speciāli jāiegādājas augsne, jo pietiks ar to, kas jau iepildīta katra auga podiņā. Bet, ja trauks ir dziļāks un ar podiņu zemi nepietiek, tad pieber klāt nedaudz kūdras un augsnes maisījumu, ko var iegādāties jebkurā lielveikalā.

Izņem visus puķu stādiņus no podiem, ieber bļodā zemi, kas atdalījusies no saknēm, tad sastādi visus stādus vienu pie otra, bet ne pārāk cieši. Ņem vērā katras puķes prasības pret augšanu, piemēram, hiacintēm nepatiks, ja sīpols būs pārāk dziļi iestādīts, tāpēc atstāj lielāko daļu tam ārpus zemes.

Lai kompozīcija būtu dekoratīvāka un noformējums - gaumīgāks, izkārto sūnas apkārt stādiem. Tās skaisti papildinās noformējumu un arī palīdzēs uzturēt augiem nepieciešamo mitrumu.

Foto: DELFI

Atceries, ka visiem pavasara augiem vajadzīgs pastāvīgs mitrums, tāpēc nepieļauj augu iekalšanu.

Portāls TavsDārzs.lv iesaka izmantot stādiņus, kuru ziedu krāsa ir saskaņota. Labi izskatīsies dzeltenas prīmulas kopā ar narcisēm un baltu hiacinti, bet tikpat labi var veidot šo kompozīciju no violetu toņu augu stādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!