Foto: Shutterstock
Ja arī tava darba zona ir izslāpusi pēc zaļuma un auga, kas atsvaidzina un rada mājīgumu, ir vērts izvēlēties telpaugus, kas ir atbilstoši šādiem apstākļiem. Tā kā visbiežāk biroju telpās ir ļoti silts un arī sauss gaiss, tad jebkurš telpaugs tādos apstākļos nebūs ilgdzīvotājs.

Pušķu hlorofīts

Pušķu hlorofīts (Chlorophytum comosum) ir viens no vieglāk audzējamajiem telpaugiem, tāpēc šī izvēle būs ļoti praktiska. Pat tad, ja apgaismojums un temperatūra nav tā piemērotākā, augs pielāgosies apstākļiem un spēs izaudzēt garas, svītrainās lapas. Šis ir viens no retajiem telpaugiem, kam arī piemīt spēja atjaunot enerģiju un attīrīt gaisu no piesārņojuma, tāpēc darba vietās, kur elektroniskas ierīces netrūkst, tas nebūs traucēklis.

Filodendrs


Filodendrs (Philodendron) ar savām neparastajām lapām, kas nedaudz līdzinās sirds formām, ir telpaugs, kuru bez jebkādiem sirdsapziņas pārmetumiem var ieviest tieši uz darba galda, tikai jāņem vērā, ka šis augs mīl stiepties un plesties, tāpēc atvēli tam pietiekami daudz vietas. Ja apstākļi būs atbilstoši, augs var aplaimot arī ar kallām līdzīgu ziedu parādīšanos. Augam patīk silts gaiss, ne pārāk apgaismota un ne pārāk bieža laistīšana. Ziemā laistīšana jāveic īpaši reti, taču siltajā sezonā nedrīkst pieļaut augsnes izžūšanu. Augam patiks, ja ik pa laikam ar mitru drānu noslaucīsi lapas no putekļiem.

Plūksnainais epipremns


Šis tropu augs ar neparastajām lapām ir piemērots ne tikai mājas apstākļiem, bet arī biroja telpām, jo tas neprasa daudz rūpes. Ar gaišu vietu un siltu gaisu būs pietiekami apstākļu nodrošināšanai. Tā kā plūksnainais epipremns (Epipremnum pinnatum) ir tropu augs, tad tam nepatiks tieši saules stari, bet apsmidzināšana ar ūdeni gan tam nāks tikai par labu. Jo siltāks būs gaiss, jo lielākas izaugs telpauga lapas.

Zāmija


Zāmija (Zamioculcas zamiifolia) ir viens no visbiežāk sastopamajiem telpaugiem lielveikalos un citās sabiedriskās iestādēs, un ne velti – tam nav daudz prasību un tas spēj labi pastāvēt pats par sevi. Augam piemīt spīdīgas, sulīgi zaļas lapas, kas dažkārt līdzinās mākslīgiem augiem, taču savu skaistumu augs atrādīs pat visskarbākajos apstākļos, kur ir sauss un silts gaiss. Pat tad, ja augs kādu laiku netiks laistīts, tas pacietīgi turpinās augt. Turklāt, laistīšana ir jāveic vien tad, kad zeme ir sažuvusi, tāpēc ik dienu nebūs jārūpējas par augu.

Krasula


Krasulas jeb naudas koka ieviešanai uz darba galda vajadzētu būt kaut vai tās simboliskās nozīmes dēļ. Tā kā šim telpaugam nav nepieciešami īpaši apstākļi, tad nav iemeslu tā neieviešanā biroja telpās. Ja temperatūra būs vidēji silta un augs tiks laistīts brīžos, kad augsne ir izžuvusi, tad naudas koks pēc laika izaudzēs sev raksturīgās, biezās lapas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!